Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Krāsaino želeju krēms
Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
3 dažādas Dr. Oetker želejas
20 g želatīna
250 g saldā krējuma
1 bundža kondensētā piena
Pagatavošana
Pagatavo želejas pēc norādījumiem uz iepakojuma. Kad želejas izkausētas, salej tās 3 atsevišķos trauciņos un ļauj sastingt.
Mazā bļodiņā aplej želatīnu ar 50 g ūdens un ļauj uzbriest 5 minūtes.
Katliņā uzsilda saldo krējumu un pievieno uzbriedušo želatīnu. Viegli maisot, ļauj tam izkust. Kad želatīns izkusis, pievieno kondensēto pienu un iemaisa.
Gatavās želejas sagriež kubiņos vai nelielos gabaliņos. Lielā stikla traukā vai lēzenā bļodā ieklāj pārtikas plēvi. Pa virsu ber sagrieztos želejas gabaliņus, sajauc to krāsas. Pāri lej saldā krējuma maisījumu.
Trauku liek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties un sastingt.
Komentāri: