“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Krāsainās dārzeņu tartes ar kazas sieru un bazilika mērci
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g kārtainā mīkla (8 tartēm)
500 g ķiršu tomāti – dzelteni un sarkani (250 g no katra)
1 baklažāns
1 cukini
1 citrons
buntīte bazilika
maza buntīte timiāna
1 ķiploka galviņa
olīveļļa
paciņa pīniju rieksti
1 brokoļa galviņa
400 g kazas mīkstais siers
3 sarkanie sīpoli
Pagatavošana
Iepriekš sagatavo ķiršu tomātus – pārgriež tos uz pusēm un cep krāsnī 120 grādos 3 – 4 h, līdz tie kļūst pavisam saldi.
Uz plāts saliek brokoļu galviņas, cep cepeškrāsnī 180 grādos 7 min.
Cukini un nomizotu baklažānu sagriež šķēlēs, aplej ar olīveļļu un timiānu, arī izcep 180 grādos 20 min.
Sīpolu sagriež daiviņās un nelielā eļļas daudzumā lēni cep uz pannas līdz tie kļūst saldi un zeltaini brūni.
Kārtaino mīklu sagriež četrstūrīšos, liek uz plāts, sadursta ar dakšiņu un cep 5- 7 minūtes, lai nepaliek brūni, bet nav vairs jēli. Pārsmērē visam pāri kazas sieru, tad kārto virsū sagatavotos dārzeņus – brokoļus ar grauzdētiem pīniju riekstiem un tomātiem. Baklažānu ar cukini un sīpoliem, pieliekot arī nedaudz tomātu krāsai. Liek atkal apcepties līdz tartes zeltaini brūnas un dārzeņi pabeiguši cepties.
Blenderī sablenderē olīveļļu ar baziliku, sāli, citronu un nedaudz ciedru riekstiem un pārlej pāri gatavām tartēm. Dekorē ar ābeļziediem, vijolītēm vai citiem ēdamiem ziediem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Ļoti gardi! Šīs tartes bija mūsu ballītes favorītēdiens! Paldies!