Recepte

Krāsainās dārzeņu tartes ar kazas sieru un bazilika mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 300 g kārtainā mīkla (8 tartēm)
  • 500 g ķiršu tomāti – dzelteni un sarkani (250 g no katra)
  • 1 baklažāns
  • 1 cukini
  • 1 citrons
  • buntīte bazilika
  • maza buntīte timiāna
  • 1 ķiploka galviņa
  • olīveļļa
  • paciņa pīniju rieksti
  • 1 brokoļa galviņa
  • 400 g kazas mīkstais siers
  • 3 sarkanie sīpoli

Pagatavošana

  1. Iepriekš sagatavo ķiršu tomātus – pārgriež tos uz pusēm un cep krāsnī 120 grādos 3 – 4 h, līdz tie kļūst pavisam saldi.
  2. Uz plāts saliek brokoļu galviņas, cep cepeškrāsnī 180 grādos 7 min.
  3. Cukini un nomizotu baklažānu sagriež šķēlēs, aplej ar olīveļļu un timiānu, arī izcep 180 grādos 20 min.
  4. Sīpolu sagriež daiviņās un nelielā eļļas daudzumā lēni cep uz pannas līdz tie kļūst saldi un zeltaini brūni.
  5. Kārtaino mīklu sagriež četrstūrīšos, liek uz plāts, sadursta ar dakšiņu un cep 5- 7 minūtes, lai nepaliek brūni, bet nav vairs jēli. Pārsmērē visam pāri kazas sieru, tad kārto virsū sagatavotos dārzeņus – brokoļus ar grauzdētiem pīniju riekstiem un tomātiem. Baklažānu ar cukini un sīpoliem, pieliekot arī nedaudz tomātu krāsai. Liek atkal apcepties līdz tartes zeltaini brūnas un dārzeņi pabeiguši cepties.
  6. Blenderī sablenderē olīveļļu ar baziliku, sāli, citronu un nedaudz ciedru riekstiem un pārlej pāri gatavām tartēm. Dekorē ar ābeļziediem, vijolītēm vai citiem ēdamiem ziediem.

Sader ar:

Spy Valley Sauvignon Blanc Marlborough

Komentāri:

Jūsu komentārs: