Ja meklējat oriģinālu ideju desertam, tad esat atraduši īsto! Šis banānu, kokosriekstu deserts ir krēmīgs, karamelīgs un dikti gards! Pasniedzat ar saldējumu un izbaudiet burvīgo garšu kombināciju!
Sastāvdaļas
200 g kokosriekstu krēma
100 g gaišā muskovado vai kokosriekstu cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
30 g ūdens
šķipsna sāls
130 g pilngraudu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
40 g kokosriekstu skaidiņu
50 g tumšās šokolādes
50 g cukura
50 g auksta sviesta gabaliņos
150 g paniņu
3 gatavi banāni
Pagatavošana
Pagatavo karameli. Katliņā liek kokosriekstu pienu, brūno vai kokosriekstu cukuru, ūdeni, sāli un vaniļu. Visu vāra, līdz cukurs izkusis un masa kļūst nedaudz biezāka, tas aizņem apmēram 7–10 minūtes. Atliek malā.
Bļodā liek sviestu, cukuru, miltus, kokosriekstu skaidiņas, sakapātu šokolādi un cepamo pulveri. Ar pirkstiem visu samīca drumstalu konsistencē, beigās pievieno paniņas, visu samaisa.
Čuguna pannā lej pagatavoto karameli, tad liek pāri mīklu un visam pāri gareniski pārgrieztus banānus ar griezuma vietu uz augšu.
Visu cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 30–40 minūtes, līdz virspuse ir zeltaina un burbuļojoša. Pasniedz karstu. Ja ir vēlēšanās, tad pasniedzot var pievienot balto saldējumu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: