Kokosriekstu karameles un banānu koblers

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Ja meklējat oriģinālu ideju desertam, tad esat atraduši īsto! Šis banānu, kokosriekstu deserts ir krēmīgs, karamelīgs un dikti gards! Pasniedzat ar saldējumu un izbaudiet burvīgo garšu kombināciju!

Sastāvdaļas

  • 200 g kokosriekstu krēma
  • 100 g gaišā muskovado vai kokosriekstu cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 30 g ūdens
  • šķipsna sāls
  • 130 g pilngraudu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 40 g kokosriekstu skaidiņu
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 50 g cukura
  • 50 g auksta sviesta gabaliņos
  • 150 g paniņu
  • 3 gatavi banāni

Pagatavošana

  1. Pagatavo karameli. Katliņā liek kokosriekstu pienu, brūno vai kokosriekstu cukuru, ūdeni, sāli un vaniļu. Visu vāra, līdz cukurs izkusis un masa kļūst nedaudz biezāka, tas aizņem apmēram 7–10 minūtes. Atliek malā.
  2. Bļodā liek sviestu, cukuru, miltus, kokosriekstu skaidiņas, sakapātu šokolādi un cepamo pulveri. Ar pirkstiem visu samīca drumstalu konsistencē, beigās pievieno paniņas, visu samaisa.
  3. Čuguna pannā lej pagatavoto karameli, tad liek pāri mīklu un visam pāri gareniski pārgrieztus banānus ar griezuma vietu uz augšu.
  4. Visu cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 30–40 minūtes, līdz virspuse ir zeltaina un burbuļojoša. Pasniedz karstu. Ja ir vēlēšanās, tad pasniedzot var pievienot balto saldējumu.