Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KOEKSISTERS
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
10 personām
Sastāvdaļas
SĪRUPAM
400 ml ūdens
750 g cukura
30 ml citronu sulas
MĪKLAI
500 g miltu
20 g cepamā pulvera
20 g sviesta
1 sakulta ola
250 ml ūdens
Pagatavošana
Katliņā uzvāra ūdeni ar cukuru un citronu sulu. Brīdī, kad sīrups uzmet pirmos burbuļus, uguni samazina un ļauj tam sildīties uz zemas uguns vēl 10 minūtes. Sīrupu atdzesē istabas temperatūrā.
Miltus un cepamo pulveri samaisa kopā, pievieno sviestu un ar pirkstiem to izrīvē pret miltiem. Sakulto olu pievieno ūdenim un samaisa. To visu lej klāt miltiem, un mīklu mīca, līdz masa ir viendabīga. Mīca aptuveni 5 minūtes, tad saveļ bumbā un ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz pusstundu. Eļļu lej katliņā un karsē līdz 160 ºC temperatūrai.
Uz iemiltotas virsmas rullē mīklu, līdz tā ir aptuveni 5 mm bieza. Griež plānās strēmelēs. No trim strēmelēm pin mīklas bizes, galus cieši saspiežot kopā. Bizi sadala mazākos posmus un kārtīgi saspiež kopā strēmeles bižu galos.
Liek uzkarsētā eļļā, un fritē aptuveni 6 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ņem ārā no eļļas, nosusina uz papīra dvieļa un tad mērc cukura sīrupā, kamēr tās vēl karstas. Atstāj sīrupā uz 5 minūtēm, lai mīklas bizītes uzsūc to. Pēc tam ņem ārā un liek uz režģa, lai notek liekais sīrups.
Komentāri: