KOEKSISTERS

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
10 personām

Sastāvdaļas

SĪRUPAM

  • 400 ml ūdens
  • 750 g cukura
  • 30 ml citronu sulas

MĪKLAI

  • 500 g miltu
  • 20 g cepamā pulvera
  • 20 g sviesta
  • 1 sakulta ola
  • 250 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra ūdeni ar cukuru un citronu sulu. Brīdī, kad sīrups uzmet pirmos burbuļus, uguni samazina un ļauj tam sildīties uz zemas uguns vēl 10 minūtes. Sīrupu atdzesē istabas temperatūrā.
  2. Miltus un cepamo pulveri samaisa kopā, pievieno sviestu un ar pirkstiem to izrīvē pret miltiem. Sakulto olu pievieno ūdenim un samaisa. To visu lej klāt miltiem, un mīklu mīca, līdz masa ir viendabīga. Mīca aptuveni 5 minūtes, tad saveļ bumbā un ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz pusstundu. Eļļu lej katliņā un karsē līdz 160 ºC temperatūrai.
  3. Uz iemiltotas virsmas rullē mīklu, līdz tā ir aptuveni 5 mm bieza. Griež plānās strēmelēs. No trim strēmelēm pin mīklas bizes, galus cieši saspiežot kopā. Bizi sadala mazākos posmus un kārtīgi saspiež kopā strēmeles bižu galos.
  4. Liek uzkarsētā eļļā, un fritē aptuveni 6 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ņem ārā no eļļas, nosusina uz papīra dvieļa un tad mērc cukura sīrupā, kamēr tās vēl karstas. Atstāj sīrupā uz 5 minūtēm, lai mīklas bizītes uzsūc to. Pēc tam ņem ārā un liek uz režģa, lai notek liekais sīrups.

Komentāri:

Jūsu komentārs: