Kļavu sīrupa pīrāgs

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 350 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 220 g sviesta
  • 3–4 ēdamkarotes auksta ūdens

 

  • 110 g sviesta
  • 150 g cukura
  • šķipsna sāls
  • 3 olas
  • 125 g saldā krējuma
  • 240 g kļavu sīrupa

Pagatavošana

  1. Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
  2. Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu. Ja ir palikuši pāri mīklas gabaliņi, izrulē tos un izgriež lapiņas.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  4. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Tam pievieno cukuru, sāli, kļavu sīrupu, saldo krējumu un rūpīgi samaisa. Beigās pievieno olas un atkal apmaisa.
  5. Pildījumu lej sagatavotajā formā, liek krāsnī un cep 40–60 minūtes. Kad pīrāgs ir gandrīz gatavs (pildījums sastindzis), uzmanīgi uz tā malām saliek lapiņas. Liek vēlreiz cepties, kamēr lapiņas kļuvušas zeltaini brūnas.