Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kļavu sīrupa pīrāgs
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
350 g miltu
20 g pūdercukura
220 g sviesta
3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
110 g sviesta
150 g cukura
šķipsna sāls
3 olas
125 g saldā krējuma
240 g kļavu sīrupa
Pagatavošana
Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu. Ja ir palikuši pāri mīklas gabaliņi, izrulē tos un izgriež lapiņas.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Nelielā katliņā izkausē sviestu. Tam pievieno cukuru, sāli, kļavu sīrupu, saldo krējumu un rūpīgi samaisa. Beigās pievieno olas un atkal apmaisa.
Pildījumu lej sagatavotajā formā, liek krāsnī un cep 40–60 minūtes. Kad pīrāgs ir gandrīz gatavs (pildījums sastindzis), uzmanīgi uz tā malām saliek lapiņas. Liek vēlreiz cepties, kamēr lapiņas kļuvušas zeltaini brūnas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: