Bļodā ber miltus, pievieno sauso raugu, cukuru, muskatriekstu, sāli, olas un mīksto sviestu. Ar mīklas maisāmo uzgali visu maisa, līdz iegūst vijīgu mīklu, tas paņems aptuveni 7–10 minūtes. Mīklu saveļ bumbā un liek ieeļļotā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli un ļauj uzrūgt istabas temperatūrā 1,5–2 stundas vai arī ledusskapī uz nakti.
Uz darba virsmas uzber miltus, izrullē mīklu aptuveni 0,5–1 cm biezumā un izspiež no mīklas virtuļus. Mīklas aplīšus liek uz pannas vai dēlīša un liek siltā vietā vēl 1 stundu uzrūgt.
Lēzenā katlā vai dziļā panna lej eļļu un uzkarsē līdz 170–180 ºC temperatūrai. Virtuļus cep pa 3–4 vienā reizē, no katras puses 3 minūtes.
Uzreiz pēc izņemšanas virtuļus apviļā kanēļa cukurā.
Zemeņu ievārījumu sakuļ blenderī, lai tas kļūst viendabīgs. Pilda konditorejas maisiņā.
Kad virtuļi atdzisuši, pilda ar zemeņu ievārījumu. Izcili garšo kopā ar glāzi piena.
Komentāri: