Klasiskais ratatouille un citronā marinēta vista

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Provansas dārzeņu sautējums, ko iespējams pagatavot vairākos veidos. To var gatavot gan kā sautējumu, gan kā sacepumu (visas sastāvdaļas pa kārtam liekot cepamtraukā). Lieliska piedeva gaļas un zivju ēdieniem. Piestāv pat brokastu omletei.

Sastāvdaļas

Vistas marinādei:

  • 4 vistas šķiņķīši ar ādu
  • olīveļļa
  • ~ 9 sasmalcinātas daiviņas ķiploku
  • 70 ml baltvīna
  • 1 ēdamkarote citronu miziņu
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 tējkarotes kaltētas raudenes
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1 tējkarote medus
  • sāls un pipari

RATAOUILLE:

  • 1 baklažāns
  • 1 vidēja lieluma cukīni
  • 2 vidēja lieluma baltie sīpoli
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 2–3 tomāti
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • olīveļļa
  • sāls, pipari un Provansas garšvielu maisījums

Pagatavošana

  1. Pagatavo vistu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Pannā uzkarsē olīveļļu un apbrūnina sasmalcinātos ķiplokus. Šoreiz cep, līdz tie ir brūni. Eļļu ar ķiplokiem pārlej traukā, kur cepsiet gaļu, pievieno citronu miziņas, sulu, raudeni un timiānu, kā arī medu un vīnu.
  2. Vistu iesmērē ar sāli un mazliet pipariem, katru šķiņķīti iesmērē ar marinādi un atstāj cepamtraukā ar ādu uz augšu. Liek krāsnī un cep, līdz vista ir gatava un ādiņa kraušķīga.
  3. Pagatavo ratatuju. Visus dārzeņus notīra un sagriež vienādos gabaliņos. Katlā vai dziļā pannā lej olīveļļu. Kad tā karsta, katlā liek sīpolus un ķiplokus. Sautē, līdz tie ir mīksti.
  4. Tad sīpoliem un ķiplokiem pievieno baklažānus un cukīni, kādu brīdi pasautē uz vidējas uguns un pievieno papriku. Pēdējos pievieno tomātus. Uz lēnas uguns sautē, līdz dārzeņi ir mīksti, bet ne izjukuši. Pēc garšas pievieno garšvielas.