Klasiskais plovs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g sīpolu
  • 500 g burkānu
  • 500 g jēra gaļas vai liellopu gaļas mīkstuma
  • 500 g gargraudu rīsu (Parboiled)
  • 100 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 galviņas ķiploku
  • 50 g rozīņu
  • buntīte zaļumu – kinza vai pētersīļi
  • 4 tējkarotes Santa Maria malta kumīna
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo, sakapā, burkānus nomizo, sagriež salmiņos, abus apcep eļļā kopā ar 1 ēdamkaroti kumīna. Noņem no pannas.
  2. Gaļu sagriež kubiņos un apcep eļļā kopā ar sāli un 1 ēdamkaroti kumīna.
  3. Pannā gaļai virsū liek kārtu sīpolu un burkānu, nemaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus, rozīnes un tad rīsus. Visu atstāj kārtās, kopā nemaisa. Tiem pa vidu iesprauž ķiploka galviņas. Visu pārlej ar ūdeni tā, lai ir pirksta platumā pāri rīsiem. Uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm sautēties.
  4. Pasniedz samaisītu kopā un bagātīgi pārkaisītu ar zaļumiem.