BBQ ribiņas ar grilētu marinētu papriku

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums cūkgaļas ribiņu bez ādas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarote maltu piparu
  • ½ tējkarote čili pārslu
  • Kikkoman ķiploku terijaki mērce
  • 3-4 dažādu krāsu paprikas
  • 2 ķiploka daivas
  • Olīveļļa
  • Svaigi zaļumi
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

    1. Samaisa garšvielas vienā bļodiņā, ierīvē ar maisījumu nosusinātās ribiņas un atstāj ievilkties
      vismaz uz stundu.
    2. Liek cepties karstā gaisa friterī uz 20-25 minūtēm. Tad apsmērē ar terijaki mērci un cep vēl 10
      minūtes.
    3. Gatavo piedevas. Papriku sagriež bez serdes vienāda lieluma gabalos. Apviļā eļļā un apcep uz
      grila pannas no abām pusēm. Liek katlā ar vāku. Pagatavo marinādi – bļodiņā sajauc eļļu ar
      smalcinātiem ķiplokiem, zaļumiem, sāli, pipariem. Pievieno grilētajām paprikām un apmaisa.
      Apslaka ar balzamiko un apkaisa ar zaļumiem.
    4. Pasniedz ribiņas ar grilēto un marinēto papriku.