Ķiršu kompots

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g saldo ķiršu
150 g cukura
1 vaniļas pāksts
400 g ūdens

Pagatavošana

1.Katlā lej ūdeni, pieliek cukuru un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Uzvāra.
2. 1 litra burkā liek iztīrītus ķiršus. Aplej ar vaniļas sīrupu un uzliek vāku.
3. Lielā katlā liek virtuves dvieli, uz tā pa vidu novieto burku ar ķiršiem. Katlu
piepilda ar remdenu ūdeni tā, lai tas ir vienā līmenī ar burkas ķiršiem.
4. Uz vidējas uguns sāk sildīt katlu. Kad katlā ūdens sasniedzis 80 ºC
temperatūru, to turpina karsēt 20 minūtes. Kopā tas aizņems 40–50 minūtes.
5. Uzmanīgi izņem burku no katla, kārtīgi aizver vāku, un burku apgriež otrādi.

6.Atdzesē istabas temperatūrā un vēlāk liek ledusskapī.
7.Pasniedz kā limonādi, sajaucot to ar gāzētu ūdeni.

Komentāri: