Ķiršu kombuča

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 tējas sēne

15 g melnās tējas

150 g cukura

2 litri ūdens

400 g saldo ķiršu

Pagatavošana

  1. Katlā liek melno tēju, cukuru un ūdeni. Uzvāra un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
  2. Kad tēja atdzisusi, nokāš un lej 3 litru burkā. Pa virsu liek tējas sēni. Burku nosedz ar marli un gumiju. Atstāj istabas temperatūrā 7 dienas.
  3. Pēc nedēļas noņem tējas sēni. Kombuču izkāš caur sietu. 
  4. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek burkā un aplej ar izkāsto kombuču. 
  5. Atstāj istabas temperatūrā 3 dienas.
  6. Pēc 3 dienām liek ledusskapī un dzer atdzesētu.

Komentāri: