Ķiršu ievārījums ar tumšo šokolādi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābo ķiršu
  • sula un miziņa no 2 citroniem
  • 0,5 kg cukura
  • 1 paciņa Gelfix 1:2
  • 100 g rīvētas tumšās šokolādes
  • 50 g konjaka vai brendija

Pagatavošana

Ķiršiem izņem kauliņus un liek katlā. Pievieno 3 ēdamkarotes ūdens un vāra, kamēr ķirši izšķīst. Gelfix samaisa kopā ar cukuru un pievieno ķiršiem, tāpat pievieno sulu un miziņu no 2 citroniem. Vāra vēl 5 minūtes. Ievārījumu noputo un iemaisa šokolādi un konjaku. Pilda burciņās un aizvāko. Labi garšos pie rīta putras vai uz grauzdētas maizītes, arī kā piedeva jogurtam.