Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ķiršu donati
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
16 personām
Sastāvdaļas
400 g miltu
160 g cukura
2 olas
½ tējkarotes muskatrieksta
3 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsna sāls
125 g piena
50 g sviesta
100 g ķiršu
ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI
100 g šokolādes
100 g sviesta
50 g šokolādes skaidiņu vai smalcinātas šokolādes dekorēšanai
Pagatavošana
Mazā katliņā izkausē sviestu un mazliet atdzesē to. Pēc tam pievieno pienu un samaisa.
Bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un maltu muskatriekstu.
Atsevišķā traukā puto olas kopā ar cukuru, līdz iegūta bieza un krēmīga konsistence. Turpina putot uz lēnāku ātrumu un pamazām pievieno miltu maisījumu pamīšus ar piena un sviesta maisījumu. Saputo visu rūpīgi, līdz sastāvdaļas iemaisījušās. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un ļauj mīklai iestāvēties 30 minūtes.
Virtuves virsmu nobārsta ar miltiem. Uz tās liek mīklu, iemīca tajā sagrieztus ķiršus, un izrullē mīklu nepilna 1 cm biezumā. Ar glāzi vai apaļu metāla riņķīti izspiež vienādus donatus, ar mazāku aplīti izspiež caurumu vidū. Atlikumšo mīklu sarullē atpakaļ bumbā un izrullē no jauna.
Katliņā karsē eļļu. Vēlams izmantot virtuves termometru, lai donati kārtīgi izceptos. Eļļu sakarsē līdz 190 °C temperatūrai. Pa vienam vai diviem (atkarībā no katliņa izmēra) liek donatus verdošajā eļļā un vāra ~ 1 minūti no katras puses. Pēc cepšanas ar virtuves stangām izņem donatus no eļļas un liek uz virtuves papīra dvieļa nosusināties.
Pagatavo šokolādes glazūru. Mazā katliņā izkausē sviestu un pievieno tam šokolādi. Atdzesē un mērcē tajā gatavos donatus. Dekorē ar šokolādes gabaliņiem.
Komentāri: