Ķiršu donati

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
16 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 160 g cukura
  • 2 olas
  • ½ tējkarotes muskatrieksta
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 125 g piena
  • 50 g sviesta
  • 100 g ķiršu

 

ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI

  • 100 g šokolādes
  • 100 g sviesta

 

50 g šokolādes skaidiņu vai smalcinātas šokolādes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Mazā katliņā izkausē sviestu un mazliet atdzesē to. Pēc tam pievieno pienu un samaisa.
  2. Bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un maltu muskatriekstu.
  3. Atsevišķā traukā puto olas kopā ar cukuru, līdz iegūta bieza un krēmīga konsistence. Turpina putot uz lēnāku ātrumu un pamazām pievieno miltu maisījumu pamīšus ar piena un sviesta maisījumu. Saputo visu rūpīgi, līdz sastāvdaļas iemaisījušās. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un ļauj mīklai iestāvēties 30 minūtes.
  4. Virtuves virsmu nobārsta ar miltiem. Uz tās liek mīklu, iemīca tajā sagrieztus ķiršus, un izrullē mīklu nepilna 1 cm biezumā. Ar glāzi vai apaļu metāla riņķīti izspiež vienādus donatus, ar mazāku aplīti izspiež caurumu vidū. Atlikumšo mīklu sarullē atpakaļ bumbā un izrullē no jauna.
  5. Katliņā karsē eļļu. Vēlams izmantot virtuves termometru, lai donati kārtīgi izceptos. Eļļu sakarsē līdz 190 °C temperatūrai. Pa vienam vai diviem (atkarībā no katliņa izmēra) liek donatus verdošajā eļļā un vāra ~ 1 minūti no katras puses. Pēc cepšanas ar virtuves stangām izņem donatus no eļļas un liek uz virtuves papīra dvieļa nosusināties.
  6. Pagatavo šokolādes glazūru. Mazā katliņā izkausē sviestu un pievieno tam šokolādi. Atdzesē un mērcē tajā gatavos donatus. Dekorē ar šokolādes gabaliņiem.

Komentāri: