Ķirbju zupa ar karija vistiņu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Ķirbja biezzupu receptes ir daudzas, tomēr šī ir īpaša. Zupa ir aromātiska, sātīga un, lai arī garšvielas ir latviešu vēderam neparastas, neatbaida ar savu austrumnieciskumu. Tieši otrādi – šī zupa atsvaidzinās rudens ēdienkarti, un, esam pārliecināti, kļūs par ierastu pusdienu maltīti daudzās mājās.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
  • 2–3 selerijas kāti
  • 1 iepakojums klasiskā kausētā siera
  • 1 tējkarote malta kumina
  • 1 ēdamkarote dzeltenā karija pulvera
  • 2 vistas filejas
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ķirbim nomizo mizu, sagriež paprāvos gabalos. Selerijas kātus arī sagriež gabalos, un visu novāra sālsūdenī mīkstu. Aptuveni pusi ūdens nolej, un ķirbi ar selerijām sablendē viendabīgā konsistencē, pievienojot sāli un maltu kuminu.
  2. Vistas fileju smalki sagriež un sviestā apcep zeltaini brūnu. Cepot pievieno dzeltenā karija pulveri.
  3. Zupā iemaisa daļu saceptās vistas un kausēto sieru.
  4. Otru daļu vistas gabaliņu servē, uzkaisītu pa virsu zupai, kad tā ir pasniegta šķīvjos.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbim nomizo mizu, sagriež paprāvos gabalos. Selerijas kātus arī sagriež gabalos, un visu novāra sālsūdenī mīkstu. Aptuveni pusi ūdens nolej, un ķirbi ar selerijām sablendē viendabīgā konsistencē, pievienojot sāli un maltu kuminu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas fileju smalki sagriež un sviestā apcep zeltaini brūnu. Cepot pievieno dzeltenā karija pulveri.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupā iemaisa daļu saceptās vistas un kausēto sieru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otru daļu vistas gabaliņu servē, uzkaisītu pa virsu zupai, kad tā ir pasniegta šķīvjos.