fbpx

Ķirbju sviesta kūka ar tumšo karameli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti, Viegla
līdz 1 h
12 personām

Kūka līdzinās siera kūkai, bet nav siera kūka. Par pamatu ņemts ķirbju biezenis, ko var pagatavot pats. Ķirbju biezeni var papildināt ar citām garšām. Kūku ēd kopā ar putukrējumu, kūkai klāt var pagatavot karameļu mērci. Šī kūka garšos tiem, kam garšo ķirbis, jo kūkā ķirbja garša ir jūtama.

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 8 ēdamkarotes kausēta sviesta

 

PILDĪJUMAM

  • 200 g krēmsiera Philadelphia
  • 400 ml ķirbju biezeņa
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 8 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ½ tējkarotes muskatrieksta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

 

Saldais krējums putukrējuma pagatavošanai

 

KARAMELEI

  • 100 g cukura
  • 100 ml saldā krējuma
  • piciņa sviesta

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai un sagatavo cepamo formu – ietauko vai izklāj to ar cepamo papīru.
  2. Ja izmanto svaigu ķirbi, tad vispirms ir jāpagatavo ķirbju biezenis. Ķirbi nomizo un vāra vai sautē, līdz tas ir mīksts, un tad sablendē, līdz veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem.
  3. Vispirms sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri. Tiem pievieno olu un kausēto sviestu. Samaisa un samīca, līdz veidojas mīkla. Mīklu liek cepamās formas pamatā un izlīdzina vienmērīgi pa visu formas dibenu. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pārējo.
  4. Ķirbju biezeni pievieno krēmsieram un labi samaisa. Pievieno olas un garšvielas – kanēli, muskatriekstu, vaniļu. Samaisa un beigās pievieno pūdercukuru un miltus.
  5. Ķirbju masu lej pāri mīklai, kas jau izklāta formā. Cep krāsnī 40–50 minūtes.
  6. Pasniedz ar tumšo karameli un mazliet putukrējuma.
  7. Lai pagatavotu karameli, katliņā ber cukuru un karsē, līdz tas ir izkusis un veidojas zeltaina krāsa. Noņem no uguns, lēnām pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga karameles masa. Beigās iemaisa sviestu.

Komentāri:

  • Dārta says:

    Labdien!
    Man šķiet, ka pildījumā nav nepieciešamas 8 ēdamkarotes kausēta sviesta (kas arī receptes pagatavošanā nav norādīti). Kāda diametra formu izmantojāt? Ar 28 cm izskatījās mazliet par plānu

Jūsu komentārs: