Pamatnei
Pildījumam
Glazūrai
Cepamā forma 20 cm/dm
Ķirbi liek cepeškrāsnī un cep, kamēr tas kļuvis mīksts, atkarībā no ķirbja izmēra tas aizņem 30–45 minūtes. Kad ķirbis atdzisis, sablendē to.
Mazā katliņā izkausē sviestu, cepumus sasmalcina, un abas sastāvdaļas samaisa kopā.
Cepamo formu noklāj ar papīru, tā maliņas nosmērē ar sviestu. Pamatnē ber cepumu masu, to kārtīgi piepresējot.
Lielā bļodā liek krēmsieru un samaisa kopā ar garšvielām un cukuru. Pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi samaisot. Beidzamo pievieno sablendēto ķirbju biezeni. Visu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu pamatnei.Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Kūku cep 30–40 minūtes.
Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru, un, kad siera kūka izcepusies, to pārlej karstai kūkai un liek krāsnī vēl uz 5–10 minūtēm.
Pēc cepšanas kūku atdzesē pirms pasniegšanas vismaz 5 stundas. Dekorē ar riekstiem vai atlikušajiem cepumiem.
Izskatas pec lieliskas receptes. Noteikti pameginssu ☺
Pamēģiniet gan, tiešām iesakām.
Pamēģināju šo recepti. Tiešām ļoti garda kūka. Tā kā raidījumā bija minēts, ka var izmantot jebkādus cepumus, es liku šokolādes Selgu un garšoja lieliski. Noteikti pamēģināšu arī ar auzu cepumiem, kā raidījumā. Pilnīgi noteikti iesaku: vienkārši un gardi 🙂 !
Kūka ir tiešām lieliska, paldies par recepti! Iesaku!
man loti garsoja paldies mar recepti
Pamēģināju, iznāca ļoti, ļoti garda. Cepu ap Ziemassvētku laiku, tāpēc pamatnei izmantoju Selgas piparkūku cepumus. Garšu kombinācija izcila- pilnīga Ziemassvētku garša!
Mmmmm, ļoti garšīga kūka. Maiga un krēmīga, viegla. Nākošo reizi pamēģināšu ar piparkūku cepumiem un izmantošu dzeltenāku ķirbi, lai izteiktāka krāsa. Dekorēju ar pekanriekstiem. Ļoti laba un viegla recepte.
Paldies par recepti ! Kūka lieliska, maiga un kremiga, kūst mutē. Nākamreiz cepumu pamatnei pielikšu drupinatus valriekstus.
Super recepte!
Es kirbi tomer sauteju, nevis cepu 🙂
Negaršoja. Daudz par saldu. Glazūra – galīgi garām, tā jau pārcukurotai kūkai vēl cukuraina glazūra. Cepās ilgi, pa to laiku pamatne apdega, kļuva tumši brūna ar melnu apakšu, un vispār pārāk drupena un trekna. Prasās klāt ko skābenu, kā jau visām siera kūkām. Pēc izskata nesanāk tāda kā bildē, bet brūnāka. Garšo pēc tiramisu.
recepte nu jau tiešām nav vainīga
Vai masai izepjoties ir jābūt pašķidrai?
Paldies par garšīgo recepti! Lai padarītu kūku veselīgāku, cepumu vietā var sablendēt dažādus riekstus un saldumam var pievienot nedaudz rozīņu. 🙂
Darīju visu pēc receptes,bet nekas nesanāca 🙁
Kūka saplaka 🙁
Sveika, Agita! Ļoti žēl, ka nesanāca. Grūti pateikt, kas aizgāja greizi. Lūk, links ar īso video, kur Anna gatavo šo kūku Gatavo3 raidījumam. Varbūt noder: http://tvplay.skaties.lv/parraides/gatavo-3/480397?autostart=true
Darīju visu pēc receptes,bet nekas nesanāca 🙁
Kūka saplaka 🙁
Kūka sanāca ļoti garšīga (maiga un mēreni salda), cukura daudzumu mazliet samazināju, pildījumam liku 100 gr cukura un glazūrai 30 gr.
Dievīga kūka,cepju katru reiz,kad tieku pie kāda ķirbīša ?
Dariju visu prc receptes, besanaca. Prc 45min tapat masa ir šķirda! Video ir vel pievienta tejkarotr miltu, receptē tas nav minēts, bet diezvai tas ir pie vainas… Kas varetu but par iemeslu?!?!:(:(
Paldies par recepti! Sanāca garda, spilgti dzeltena kūka. Nekas nepiedega un nesaplaka?Ēdām ar sablenderētām avenēm, kas izbalansēja saldumu.
Sanāca ļoti garšīga. Cepu gan mazliet ilgāk nekā teikts, lai sanāktu stingrāka. Garšoja pat tiem, kam nepatīk ķirbji (ķirbi neblenderēju, bet tikai saspaidīju ar dakšiņu).
Perfekta recepte.
Vienmer komplimentu guuzma,kad to gatavoju ??
Paldies par recepti!!Sanaca vnk perfekti,tik gardi,tik loti Ziemassvetku laikam piemeerota.