Ķirbju, saldo kartupeļu un lēcu biezzupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šai zupai ir tāds kārtīgs rudens noskaņojums, ko patiesībā var noķert jebkurā gadalaikā. Sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas un tās visas būs atrodamas jebkurā sezonā, jo mājās taču vienmēr atradīsies kāds rudenī novāktais lauka ķirbis. Sanāk sātīgi, sildoši un ļoti gardi.

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbja (mums patika muskatķirbis)
  • 2 saldie kartupeļi
  • 250 g sarkano lēcu
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • svaigs timiāns
  • svaigs rozmarīns
  • 2 šalotes sīpoli
  • 4–6 daiviņas ķiploku
  • 1 sarkanais čili pipars
  • saldās paprikas pulveris
  • sāls, pipari
  • olīveļļa
  • ķirbju sēkliņas dekorēšanai
  • ciedru rieksti dekorēšanai
  • koriandrs dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Notīra un vidēji lielos gabaliņos sagriež ķirbi un saldos kartupeļus.
  2. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Katliņā uz nelielas liesmas tos apcep ar eļļu, čili piparu, paprikas pulveri, svaigu rozmarīnu un timiānu, līdz viss ir zeltaini brūns un smaržo.
  3. Katliņā liek sagrieztos dārzeņus un pievieno ūdeni. Ļauj visam vārīties.
  4. Kamēr zupa vārās, uz pannas apgrauzdē ķirbju sēkliņas un ciedru riekstus, atdzesē.
  5. Kad dārzeņi pusmīksti, pievieno sarkanās lēcas.
  6. Kad visas zupas sastāvdaļas mīkstas, ņem nost no uguns un nokāš lieko ūdeni (nedaudz atstājot), ja vien dārzeņi visu jau nav uzsūkuši.
  7. Pievieno kokosriekstu pienu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Vēl nedaudz uzsilda, ja nepieciešams.
  8. Pasniedz bļodiņās, dekorējot ar riekstiem, sēkliņām un sakapātu koriandru.