Ķirbju pastas sacepums

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

KRĒMAM

  • 1 liels kartupelis
  • 1 burkāns
  • 1 vidēja lieluma cepamais ķirbis
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1,5 tējkarotes sinepju
  • 3­–4 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • šķipsniņa sāls
  • 100 ml auzu krējuma
  • 200 ml auzu piena (var aizstāt ar ūdeni vai dārzeņu buljonu)

 

PASTAI

  • ­350 g gnocchi vai elbow veida pastas ­
  • 2 l ūdens
  • liela šķipsna sāls
  • 1 ēdamkarotes eļļas

 

“PARMAS SIERAM”

  • ­sauja Indijas riekstu
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • šķipsna sāls

Dekoram bunte lociņu

Pagatavošana

  1. Pagatavo krēmu. Uz cepešpannas liek nomizotus, vienādos gabaliņos sagrieztus dārzeņus un lielās šķēlēs sagrieztu sīpolu. Dārzeņiem pievieno paprikas pulveri, sāli un eļļu. Visu kārtīgi samaisa un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz dārzeņi ir zeltaini brūni un pilnībā mīksti.
  2. Gatavos dārzeņus noņem no cepešpannas un liek lielā bļodā. Pievieno sinepes, rauga pārslas, krējumu un pienu. Visu kārtīgi sablendē līdz krēma konsistencei.
  3. Pagatavo “Parmas sieru”. Visas sastāvdaļas liek blenderī un viegli sablendē tā, lai paliktu nelieli riekstu gabaliņi.
  4. Sagatavo pastu. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un eļļu. Kad ūdens uzvārīts, tam pievieno pastu un apmaisot vāra 10–­12 minūtes. Kad pasta gatava, ūdeni nolej, pastu liek lielā cepšanas traukā, pievieno ķirbju krēmu un visu kārtīgi samaisa, lai pasta pilnībā aplīp ar krēmu.
  5. Cepeškrāsni ieslēdz grila režīmā vai arī maksimālajā karstumā. Pastu liek cepeškrāsnī un cep, līdz virspuse kļūst zeltaini brūna, tad pa virsu uzber “Parmas sieru” un sakapātos lociņus. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un apcep vēl dažas minūtes.

Komentāri: