Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ķirbju pasta ar tītara gabaliņiem
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
400 g muskata ķirbja (250 g ķirbju biezeņa, ko iegūst no minētā ķirbja)
Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, kas Latvijā diemžēl nav tik viegli dabūjams. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, ķirbi sagriež uz pusēm, izņem sēklas un liek krāsnī ar visu mizu. Cep vismaz 30 minūtes, līdz, ar dakšiņu pārbaudot, ķirbis ir viscaur mīksts. Ķirbi nedaudz atdzesē, noņem mizu un sablendē.
Katlā uz vidējas uguns uzsilda olīveļļu, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un sautē ~ 7 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot. Pievieno muskatriekstu un čili pārslas, pārlej ar baltvīnu un ļauj vēl 2 minūtes pasautēties.
Pievieno ķirbju biezeni un ūdeni, kā arī tītara filejas gabaliņus. Vāra līdz pirmajam burbulim un tad vēl 5 minūtes, līdz gaļa pilnībā gatava.
Ņem nost no uguns un iemaisa kazas sieru, līdz tas ir izkusis. Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.
Tikmēr otrā katliņā uzvāra pastu. Kad pasta gatava, to iemaisa ķirbju masā, klāt pievieno svaigi kapātus pētersīļus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: