Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
ĶIRBJU ŅOKI
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g brūno šampinjonu
3 ēdamkarotes pesto
4 ēdamkarotes ciedru riekstu
Džiugas siers pasniegšanai
ŅOKIEM
4 kartupeļi
200 g ķirbja
2 olu dzeltenumi
200 g smalki rīvēta Džiugas siera
150 g miltu
Pagatavošana
Kartupeļus novāra ar visu mizu. Ķirbi sagriež nelielos gabalos un izcep krāsnī 200 °C temperatūrā, kamēr mīksti. Kad tas izdarīts, tos uz nakti atstāj ledusskapī, lai iztvaiko liekais mitrums.
Nākamajā dienā ķirbjus un kartupeļus nomizo un izberž caur sietu vai sarīvē uz smalkās rīves, iegūstot viendabīgu un smalku masu. Pievieno tai olu dzeltenumus, sieru un miltus. Visu mīca, līdz iegūta viendabīgas konsistences, stingra mīkla.
Kad mīkla gatava, no tās veido nelielas bumbiņas un, saspiežot ar īkšķi, parullē, līdz veidojas gliemežvākam līdzīga forma. Gatavus ņokus vāra sālsūdenī 2 minūtes un nokāš.
Uz sausas pannas apgrauzdē ciedru riekstus, noņem. Nelielā eļļas daudzumā apcep šampinjonus un pievieno ņokus. Gataviem pievieno pesto un ciedru riekstus. Visu sacilā kopā un pasniedz ar sarīvētu Džiugas sieru.
Komentāri: