ĶIRBJU ŅOKI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g brūno šampinjonu
  • 3 ēdamkarotes pesto
  • 4 ēdamkarotes ciedru riekstu
  • Džiugas siers pasniegšanai

ŅOKIEM

  • 4 kartupeļi
  • 200 g ķirbja
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g smalki rīvēta Džiugas siera
  • 150 g miltu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus novāra ar visu mizu. Ķirbi sagriež nelielos gabalos un izcep krāsnī 200 °C temperatūrā, kamēr mīksti. Kad tas izdarīts, tos uz nakti atstāj ledusskapī, lai iztvaiko liekais mitrums.
  2. Nākamajā dienā ķirbjus un kartupeļus nomizo un izberž caur sietu vai sarīvē uz smalkās rīves, iegūstot viendabīgu un smalku masu. Pievieno tai olu dzeltenumus, sieru un miltus. Visu mīca, līdz iegūta viendabīgas konsistences, stingra mīkla.
  3. Kad mīkla gatava, no tās veido nelielas bumbiņas un, saspiežot ar īkšķi, parullē, līdz veidojas gliemežvākam līdzīga forma. Gatavus ņokus vāra sālsūdenī 2 minūtes un nokāš.
  4. Uz sausas pannas apgrauzdē ciedru riekstus, noņem. Nelielā eļļas daudzumā apcep šampinjonus un pievieno ņokus. Gataviem pievieno pesto un ciedru riekstus. Visu sacilā kopā un pasniedz ar sarīvētu Džiugas sieru.