Ķirbju miso zupa ar meža sēnēm

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Viens no trikiem labai krēmzupai ir blendēt to ilgāk. Burtiski uzliec taimeri uz 5–10 minūtēm (atkarībā no blendera jaudas) un izej no virtuves. Zupai blendējoties, var papildus pievienot 1/2 tējkarotes ksantāna sveķu, kas ne tikai palīdz padarīt zupas tekstūru krēmīgāku un zīdaināku, bet arī satur to kopā, lai tā ar laiku neatsulojas. Zupa pati par sevi ir sātīga, un, pievienojot ceptas sēnes un riekstus, šī zupa mierīgi var pārtapt par pamatēdienu.

Sastāvdaļas

  • 500 g muskata ķirbja
  • 1 ēdamkarote gaišās miso pastas
  • 250 ml augu valsts “saldā krējuma”
  • 250 g meža sēņu
  • sula no 1/2 citrona
  • sauja pekanriekstu
  • 2 ēdamkarotes lazdu riekstu eļļas

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, sagriez to mazākos gabalos un liec katlā. Pievieno ūdeni, līdz ir nosegti visi gabaliņi, un vāri aptuveni 15 minūtes, līdz tie ir mīksti.
  2. Liec ķirbja gabaliņus ar visu šķidrumu blenderī, pievieno miso pastu un blendē maksimālajā ātrumā vismaz 5 minūtes. Lej zupu atpakaļ katlā un, sildot uz lēnas uguns, iemaisi augu valsts “saldo krējumu”. Pievieno sāli vai vēl miso pastu pēc garšas.
  3. Sēnes sagriez smalkākos gabaliņos un cep uz pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pašās beigās pievieno sāli pēc garšas un nedaudz citronu sulas.
  4. Apcep pekanriekstus krāsnī 180 ºC temperatūrā 6–7 minūtes.
  5. Pasniedz zupu ar ceptām sēnēm, pekanriekstiem un lazdu riekstu eļļu.