Ķirbju kafijas kūka

Viegla
līdz 2 h
12 personām

Lai no laukiem savestos ķirbjus nebūtu jāvāra tikai zupās, Anna Panna dalās ar ķirbju kafijas kūkas recepti, ko pagatavot var pavisam vienkārši. #piegalda

Sastāvdaļas

Drumstalām:

  • 120 g miltu
  • 120 g cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 80 g sviesta

Kūkai:

  • 240 g miltu
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 270 g cukura
  • 110 g sviesta
  • 160 g kafijas un piena maisījuma
  • 300 g ķirbju biezeņa
  • 50 g krējuma

Pagatavošana

 

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Kantainu cepamo formu 20 x 20 cm (derēs jebkura līdzīga izmēra forma) iesmērē ar sviestu.
  2. Pagatavo drumstalas. Katliņā izkausē sviestu un atdzesē. Pievieno miltus, cukuru un kanēli un samaisa, līdz izveidojušās brīnišķīgas smilšu konsistences drupačas.
  3. Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru. Puto, līdz izveidojusies viendabīga konsistence. Pievieno olas un turpina miksēt. Pievieno ķirbju biezeni un krējumu un iemaisa. Pēdējos iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kanēli. Paralēli pievieno piena un kafijas maisījumu. Visu samiksē, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
  4. Mīklu lej cepamajā formā, pārber ar drumstalām un cep krāsnī 40–50 minūtes, līdz kūka izcepusies.

 

 

 

Komentāri:

  • Sintija saka:

    Sveiki! Vai kafijas un pie maisījums ir kā vienkārši brokastu kafija vai sausais piens sajaukts ar šķīstošās kafijas pulveri?