Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ķirbju kafijas kūka
Viegla
līdz 2 h
12 personām
Lai no laukiem savestos ķirbjus nebūtu jāvāra tikai zupās, Anna Panna dalās ar ķirbju kafijas kūkas recepti, ko pagatavot var pavisam vienkārši. #piegalda
Sastāvdaļas
Drumstalām:
120 g miltu
120 g cukura
1 tējkarote kanēļa
80 g sviesta
Kūkai:
240 g miltu
2,5 tējkarotes cepamā pulvera
2 olas
1 tējkarote kanēļa
270 g cukura
110 g sviesta
160 g kafijas un piena maisījuma
300 g ķirbju biezeņa
50 g krējuma
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Kantainu cepamo formu 20 x 20 cm (derēs jebkura līdzīga izmēra forma) iesmērē ar sviestu.
Pagatavo drumstalas. Katliņā izkausē sviestu un atdzesē. Pievieno miltus, cukuru un kanēli un samaisa, līdz izveidojušās brīnišķīgas smilšu konsistences drupačas.
Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru. Puto, līdz izveidojusies viendabīga konsistence. Pievieno olas un turpina miksēt. Pievieno ķirbju biezeni un krējumu un iemaisa. Pēdējos iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kanēli. Paralēli pievieno piena un kafijas maisījumu. Visu samiksē, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
Mīklu lej cepamajā formā, pārber ar drumstalām un cep krāsnī 40–50 minūtes, līdz kūka izcepusies.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Sveiki! Vai kafijas un pie maisījums ir kā vienkārši brokastu kafija vai sausais piens sajaukts ar šķīstošās kafijas pulveri?