Ķirbju biezzupa ar karamelizētu vistiņu Austrumu gaumē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

VISTAI AUSTRUMU GAUMĒ

  • 500 g vistas šķiņķīšu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote hmeli-suneli garšvielu maisījuma
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 2 ēdamkarotes cukura

 

ZUPAI

  • 1 saldais sīpols
  • 70 g sviesta
  • 700 g burkānu
  • 100 g sarīvēta ingvera
  • 500 g ķirbju biezeņa
  • 700 ml ūdens
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 3 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote paprikas pulvera

Pagatavošana

  1. Vistas šķiņķīšus sagriež kumosa izmēra gabaliņos un sajauc ar garšvielām, to skaitā ar olīveļļu, un atstāj iemarinēties vismaz uz 10 minūtēm.
  2. Uzkarsētā pannā apcep vistas gaļu 5–7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna, tad noņem no uguns.
  3. Katlā izkausē sviestu un liek cepties sakapātu sīpolu, līdz tie ir zeltaini.
  4. Pievieno ingveru un garšvielas, apcep 30 sekundes.
  5. Pievieno sarīvētus burkānus un apcep 2 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  6. Pievieno ūdeni un vāra 30 minūtes.
  7. Pievieno ķirbju biezeni, un visu sablendē ar rokas blenderi.
  8. Zupu pasniedz kopā ar apceptajiem vistas gabaliņiem.