Ķirbja un ābolu biezzupa

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām

Vienkārša, atsvaidzinoša ķirbju biezzupa. Lai gan žurnālā esam publicējuši vismaz trīs biezzupu variācijas, šī ir īpaša. Ar savu svaigumu, ko piešķir ābols.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
  • 2 saldskābi āboli
  • 1 paciņa kausētā siera, piemēram, “Dzintars”
  • svaigi malti melnie pipari un sāls pēc garšas
  • 2–3 zariņi timiāna

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā. Pievieno timiāna zariņus. Katliņa saturam uzlej ½ glāzi ūdens un zem vāka vāra ~ 10 minūtes.
  2. Ābolus nomizo, sagriež daiviņās un izņem serdes. Pievieno ķirbjiem katliņā. Turpina sautēt vēl ~ 5–7 minūtes.
  3. Katliņu noņem no plīts, nolej šķidrumu. Šķidrumu saglabā. Katliņa saturu sablendē. Pēc katras saimnieces vēlmēm biezenim pievieno atpakaļ nolieto dārzeņu šķidrumu un izmaisa.
  4. Visbeidzot pievieno kausēto sieru un izmaisa. Pēc garšas zupu papildina ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

 

Padoms no Zepter

Vāriet dārzeņus mazā ūdens daudzumā, sāli nepievienojot. Tā dārzeņi saglabās maksimāli daudz vērtīgo īpašību un savu neatkārtojamo garšu un aromātu. Ar sāli varēsiet papildināt ēdienu, kad tas jau būs gatavs. Protams, ja vēl to vēlēsieties.

1. pagatavošanas solis
KirbjuAboluZupa_1

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā. Pievieno timiāna zariņus. Katliņa saturam uzlej ½ glāzi ūdens un zem vāka vāra ~ 10 minūtes.

2. pagatavošanas solis
KirbjuAboluZupa_3

Ābolus nomizo, sagriež daiviņās un izņem serdes. Pievieno ķirbjiem katliņā. Turpina sautēt vēl ~ 5–7 minūtes.

3. pagatavošanas solis
KirbjuAboluZupa_4

Katliņu noņem no plīts, nolej šķidrumu. Šķidrumu saglabā. Katliņa saturu sablendē. Pēc katras saimnieces vēlmēm biezenim pievieno atpakaļ nolieto dārzeņu šķidrumu un izmaisa.

4. pagatavošanas solis
KirbjuAboluZupa_final

Visbeidzot pievieno kausēto sieru un izmaisa. Pēc garšas zupu papildina ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.