Vienkārša, atsvaidzinoša ķirbju biezzupa. Lai gan žurnālā esam publicējuši vismaz trīs biezzupu variācijas, šī ir īpaša. Ar savu svaigumu, ko piešķir ābols.
Padoms no Zepter
Vāriet dārzeņus mazā ūdens daudzumā, sāli nepievienojot. Tā dārzeņi saglabās maksimāli daudz vērtīgo īpašību un savu neatkārtojamo garšu un aromātu. Ar sāli varēsiet papildināt ēdienu, kad tas jau būs gatavs. Protams, ja vēl to vēlēsieties.
Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā. Pievieno timiāna zariņus. Katliņa saturam uzlej ½ glāzi ūdens un zem vāka vāra ~ 10 minūtes.
Ābolus nomizo, sagriež daiviņās un izņem serdes. Pievieno ķirbjiem katliņā. Turpina sautēt vēl ~ 5–7 minūtes.
Katliņu noņem no plīts, nolej šķidrumu. Šķidrumu saglabā. Katliņa saturu sablendē. Pēc katras saimnieces vēlmēm biezenim pievieno atpakaļ nolieto dārzeņu šķidrumu un izmaisa.
Visbeidzot pievieno kausēto sieru un izmaisa. Pēc garšas zupu papildina ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.