Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ķīniešu pelmeņi
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Kā pagatavot sulīgus un mīkstus ķīniešu pelmeņus tvaika cepeškrāsnī? Mārai ir recepte! #piegalda
Sastāvdaļas
Mīklai
420 g miltu
235 ml karsta ūdens
60 ml ūdens istabas temperatūrā
Pildījumam
buntīte loku
450 g Ķīnas kāposta
¼ tējkarotes melno piparu
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
1 ēdamkarote svaiga ingvera
700 g maltas cūkgaļas
Pagatavošana
Miltiem pievieno karstu ūdeni. Ar irbulīšiem visu samaisa kopā. Kad ūdens iemaisījies, pievieno istabas temperatūras ūdeni un iemaisa. Kad masa sāk kļūt drupana, mīklu liek uz iemiltotas virsmas un sāk mīcīt ar rokām. To dara aptuveni 10–15 minūtes, līdz tās virsma kļūst zīdaina. Mīklu liek atpakaļ ietaukotā bļodā, ko pārklāj ar pārtikas plēvi, un mīklu atpūtina pusstundu.
Mīklas bumbas vidū izveido caurumu, un mīklu (gredzena formā) turpina pamazām stiept, lai gredzena caurums plestos platāks, bet mīklas gredzens kļūtu plānāks. Mīklu sagriež mazākos gabaliņos. Katru gabaliņu izrullē apaļā formā, tā malas rullējot plānākas. Pārējo mīklu apklāj ar mitru dvieli, lai tā neapžūst.
Pagatavo pildījumu. Sakapā lokus. Ķīnas kāposta lapu augšējo daļu nogriež nost, to ieklāj zem satītiem pelmeņiem, kamēr tie sautējas. Pārējās lapas daļas smalki sakapā.
Cūkgaļai pievieno piparus, sojas mērci, rīsu etiķi un smalki sarīvētu ingveru. Visu samaisa kopā un iemarinē uz pusstundu.
Brīdi pirms masas pildīšanas pelmeņos cūkgaļas masai pievieno sakapātos dārzeņus – lokus un kāpostus (to nevar darīt pirms tam, jo dārzeņi liks gaļai atsuloties). Visu labi samaisa. Pagatavoto masu pilda pelmeņu mīklā, aizlokot to ciet.
Sautē tvaika režīmā 100 °C temperatūrā 12 minūtes.
Komentāri: