“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Kimči – korejiešu skābēti kāposti
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
1 personām
Sastāvdaļas
1 Ķīnas kāposts, sagriezts šķērsām 4 daļās 4–5 ēdamkarotes sāls
ūdens
5–6 daiviņas ķiploku, sakapātas
2 cm ingvera gabaliņš, sarīvēts
1 tējkarote cukura
pāris ēdamkarotes ūdens
1–4 ēdamkarotes čili pārslu
1 baltais redīss, sarīvēts uz vidēja izmēra rīves pāris ēdamkarotes zivju mērces (pēc izvēles)
Pagatavošana
Kāpostus sagriež 2 x 2 cm gabaliņos.
Kāpostiem pārber sāli, tad tos pilnībā nosedz ar ūdeni, uzliek pa virsu vāku un ko smagu, un atstāj uz vismaz stundu.
Kāpostus noskalo vairākas reizes un atstāj caurdurī notecēties.
Ķiplokus samaisa kopā ar ingveru, ūdeni, čili, cukuru un zivju mērci.
No kāpostiem izspiež atlikušo ūdeni un kārtīgi “samasē” kopā ar balto redīsu un pārējām garšvielām.
Visu saliek burciņā, cieši saspiežot, un atstāj skābēties uz nedēļu, ideālā variantā – uz divām. Kāpostus ik pa laikam nospiež uz leju, lai tie nesaskartos ar gaisu, bet paliktu šķidrumā.
Komentāri: