Kimči – korejiešu skābēti kāposti

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 Ķīnas kāposts, sagriezts šķērsām 4 daļās 4–5 ēdamkarotes sāls
  • ūdens
  • 5–6 daiviņas ķiploku, sakapātas
  • 2 cm ingvera gabaliņš, sarīvēts
  • 1 tējkarote cukura
  • pāris ēdamkarotes ūdens
  • 1–4 ēdamkarotes čili pārslu
  • 1 baltais redīss, sarīvēts uz vidēja izmēra rīves pāris ēdamkarotes zivju mērces (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Kāpostus sagriež 2 x 2 cm gabaliņos.
  2. Kāpostiem pārber sāli, tad tos pilnībā nosedz ar ūdeni, uzliek pa virsu vāku un ko smagu, un atstāj uz vismaz stundu.
  3. Kāpostus noskalo vairākas reizes un atstāj caurdurī notecēties.
  4. Ķiplokus samaisa kopā ar ingveru, ūdeni, čili, cukuru un zivju mērci.
  5. No kāpostiem izspiež atlikušo ūdeni un kārtīgi “samasē” kopā ar balto redīsu un pārējām garšvielām.
  6. Visu saliek burciņā, cieši saspiežot, un atstāj skābēties uz nedēļu, ideālā variantā – uz divām. Kāpostus ik pa laikam nospiež uz leju, lai tie nesaskartos ar gaisu, bet paliktu šķidrumā.

Komentāri: