Kesadiljas ar sieru un zaļumiem

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 3 tortiljas
  • 1 mocarellas siera bumba
  • 1 mazā bundža konservētu balto pupiņu

PESTO

  • 20 g pētersīļu
  • 25 g lapu kāposta
  • 25 g spinātu
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 50 g Rapunzel Indijas riekstu
  • 1 maza daiviņa ķiploka
  • 25 g rīvēta Parmas siera
  • šķipsna sāls

PASNIEGŠANAI

  • bezpiedevu jogurts vai krējums

Pagatavošana

  1. Visas pesto sastāvdaļas liek blenderī un kārtīgi sablendē. Ja mērce šķiet par sausu, pievieno vēl nedaudz olīveļļas.
  2. Konservētās pupiņas noskalo sietiņā zem tekoša ūdens, pēc tam tās ar dakšu viegli saspaida. Sieru sarīvē.
  3. Tortiljas vienā pusē liek saspaidītās pupiņas, pa virsu smērē pesto un pārkaisa sieru. Tortiljas otru pusi pārloka pāri. Pārlocīto tortilju liek uz sakarsētas pannas (bez eļļas) un cep no abām pusēm, līdz tā ir apbrūnējusi.
  4. Ceptās tortiljas sagriež 4 trijstūros un pasniedz ar bezpiedevu jogurtu.