Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
KEIKPOPI
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
50 personām
Sastāvdaļas
360 g krēmsiera
ŠOKOLĀDES BISKVĪTAM
110 g sviesta istabas temperatūrā
300 g cukura
2 olas
300 g paniņu
250 g miltu
20 g kakao
8 g sodas
8 g ābolu etiķa
Dr. Oetker cukura dekori dekorēšanai
sublimētas ogas dekorēšanai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Sviestu saputo kopā ar cukuru un olām, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno paniņas un iesijā miltus un kakao. Mīklu rūpīgi samaisa. Atsevišķā trauciņā ber sodu, pārlej ar etiķi un pievieno mīklai. Rūpīgi iemaisa. Lej cepamajā veidnē un cep 30–35 minūtes. Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.
Kad masa atdzisusi, to sadrupina smalkās drupačās. un pievieno krēmsieru. Visu rūpīgi samīca, lai izveidotos plastilīnam līdzīga masa.
Pagatavo keikpopus. Veido vienādas bumbiņas un liek tās uz šķīvīša vai aukstumizturīgas paplātes.
Kad bumbiņas sarullētas, liek saldētavā uz 20 minūtēm. Tikmēr izkausē šokolādi un sagatavo kociņus. Pēc 20–30 minūtēm ņem sasalušās bumbiņās ārā no saldētavas, un katrā bumbiņā iesprauž kociņu, kas bijis pamērcēts šokolādē. Atkal uz 5 minūtēm bumbiņas liek saldētavā.
Kad, pieskaroties tām ar pirkstu, tās šķiet vēsas, tās ir gatavas dekorēšanai.
Ņem ārā no saldētavas pa 5 gabaliem, un pa vienai mērc iekšā šokolādē tā, lai ar šokolādi noklātos visa biskvīta bumbiņa. Nekavējoties, kamēr šokolāde nav sacietējusi, apber ar krāsainiem graudiņiem vai dekorācijām un liek glāzē sakalst. Ja telpā ir ļoti silts, liek bumbiņas sacietēt ledusskapī.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: