KEIKPOPI

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
50 personām

Sastāvdaļas

  • 360 g krēmsiera

ŠOKOLĀDES BISKVĪTAM

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 300 g paniņu
  • 250 g miltu
  • 20 g kakao
  • 8 g sodas
  • 8 g ābolu etiķa
  • Dr. Oetker cukura dekori dekorēšanai
  • sublimētas ogas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Sviestu saputo kopā ar cukuru un olām, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno paniņas un iesijā miltus un kakao. Mīklu rūpīgi samaisa. Atsevišķā trauciņā ber sodu, pārlej ar etiķi un pievieno mīklai. Rūpīgi iemaisa. Lej cepamajā veidnē un cep 30–35 minūtes. Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.
  3. Kad masa atdzisusi, to sadrupina smalkās drupačās. un pievieno krēmsieru. Visu rūpīgi samīca, lai izveidotos plastilīnam līdzīga masa.
  4. Pagatavo keikpopus. Veido vienādas bumbiņas un liek tās uz šķīvīša vai aukstumizturīgas paplātes.
  5. Kad bumbiņas sarullētas, liek saldētavā uz 20 minūtēm. Tikmēr izkausē šokolādi un sagatavo kociņus. Pēc 20–30 minūtēm ņem sasalušās bumbiņās ārā no saldētavas, un katrā bumbiņā iesprauž kociņu, kas bijis pamērcēts šokolādē. Atkal uz 5 minūtēm bumbiņas liek saldētavā.
  6. Kad, pieskaroties tām ar pirkstu, tās šķiet vēsas, tās ir gatavas dekorēšanai.
  7. Ņem ārā no saldētavas pa 5 gabaliem, un pa vienai mērc iekšā šokolādē tā, lai ar šokolādi noklātos visa biskvīta bumbiņa. Nekavējoties, kamēr šokolāde nav sacietējusi, apber ar krāsainiem graudiņiem vai dekorācijām un liek glāzē sakalst. Ja telpā ir ļoti silts, liek bumbiņas sacietēt ledusskapī.