Krēmam:
Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Meža zemeņu un persiku kompota vietā var lietot mellenes, kā arī jebkuras dārza ogas – kazenes, ķiršus, avenes un plūmes. Ziemā var izmēģināt apelsīnu variantu – citrona miziņas vietā pierīvēt apelsīnu miziņu, un rotāt ar apelsīnu daiviņām.
Gatavo krēmu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem atsevišķā bļodā. Dzeltenumus atliek malā līdz mērces gatavošanai.
Uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu.
Olu baltumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru.
Pievieno citrona miziņu.
Olu baltumus saputo mīkstās putās, lai, maisot ar karoti, paliktu raksti.
Želatīnu aplej ar ¼ glāzes auksta ūdens un ūdens peldē izkausē.
Izkausēto želatīnu tievā strūklā lej un uzmanīgi iemaisa olbaltumu masā.
Masai pievieno kefīru.
Visu uzmanīgi apmaisa, pārlej skaistā traukā un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.
Gatavo mērci. Olu dzeltenumus saputo biezās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
Tad iesijā miltus un visu saputo krēmīgā masā.
Uzvāra pienu un tievā strūklā pievieno to olu masai. Rūpīgi izmaisa.
Pārlej mērci katliņā un maisot karsē ūdens peldē, līdz sabiezē. Vairs neuzvāra. Atdzesē.
Kad krēms saželējis, to rotā ar augļiem vai ogām pēc izvēles. Šoreiz Maruta garnē krēmu ar persiku pusītēm no kompota augļiem, kam sietiņā notecināts sīrups.
Pēdējais akcents – pašas lasītas meža zemenītes.
Svētku galdam krēmu var dekorēt ar cukura pērlītēm (tas jādara īsi pirms pasniegšanas, lai cukurs neizkustu pirms laika).
Krēmu ar karoti liek trauciņos un pārlej ar mērci.
Komentāri: