Piezīme: zupu nedrīkst blendēt pārāk ilgi, lai kartupeļi tajā saglabātu maigu struktūru un nekļūtu staipīgi.
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Purava gaišo daļu sagriež ripiņās, pirms tam noskalojot smiltis.
Sviestā uz lēnas uguns apcep smalki sakapātu sīpolu un ripiņās sagrieztus puravus, līdz sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi (nebrūniniet tos, lai nebūtu rūgtenās garšas).
Pievieno ½ glāzi baltvīna un noreducē.
Pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra.
Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti.
Zupu sablendē, pievienojot sāli un grieķu jogurtu.
Ja vēlas skābāku, pievieno vēl grieķu jogurtu, ja saldāku – cukuru.
Komentāri: