Kartupeļu un puravu krēmzupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 puravi
  • 100 g sviesta
  • 4 kartupeļi
  • ½ glāzes baltvīna
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 100 ml grieķu jogurta

Pagatavošana

  1. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Purava gaišo daļu sagriež ripiņās, pirms tam noskalojot smiltis.
  2. Sviestā uz lēnas uguns apcep smalki sakapātu sīpolu un ripiņās sagrieztus puravus, līdz sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi (nebrūniniet tos, lai nebūtu rūgtenās garšas).
  3. Pievieno ½ glāzi baltvīna un noreducē.
  4. Pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra.
  5. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti.
  6. Zupu sablendē, pievienojot sāli un grieķu jogurtu.
  7. Ja vēlas skābāku, pievieno vēl grieķu jogurtu, ja saldāku – cukuru.

 

Piezīme: zupu nedrīkst blendēt pārāk ilgi, lai kartupeļi tajā saglabātu maigu struktūru un nekļūtu staipīgi.

1. pagatavošanas solis
PuravuZupa_1

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Purava gaišo daļu sagriež ripiņās, pirms tam noskalojot smiltis.

2. pagatavošanas solis
PuravuZupa_2

Sviestā uz lēnas uguns apcep smalki sakapātu sīpolu un ripiņās sagrieztus puravus, līdz sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi (nebrūniniet tos, lai nebūtu rūgtenās garšas).

3. pagatavošanas solis
PuravuZupa_3

Pievieno ½ glāzi baltvīna un noreducē.

Pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra.

4. pagatavošanas solis
PuravuZupa_4

Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti.

5. pagatavošanas solis
PuravuZupa_5

Zupu sablendē, pievienojot sāli un grieķu jogurtu.

Ja vēlas skābāku, pievieno vēl grieķu jogurtu, ja saldāku – cukuru.