Kartupeļu un marinēta tofu salāti ar koriandra jogurtu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g cietā jeb firm tofu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 svaigs čili pipars
  • 8 nelieli kartupeļi
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • eļļa cepšanai
  • 200 g salātu mikšļa
  • 8 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • liela sauja svaiga koriandra lapiņu
  • 80 g grauzdētu Indijas riekstu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Tofu kārtīgi nosusina ar papīra dvieļiem un sagriež apmēram 1 cm lielos kubiņos. Ķiplokus un čili sakapā. Bļodiņā samaisa sojas mērci, citronu sulu, čili un ķiplokus. Pievieno tofu gabaliņus un samaisa, lai tofu ir noklāts ar marinādi.
  2. Tofu atstāj marinēties vismaz 30 minūtes, bet, jo ilgāk tas tiks marinēts, jo izteiktāka būs garša.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, apslaka ar eļļu, pārkaisa ar karija pulveri un nedaudz sāls. Samaisa un liek cepties krāsnī 30 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.
  4. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Tofu liek cepties pannā, līdz tas ir no visām pusēm apbrūnējis.
  5. Jogurtu liek blenderī kopā ar koriandru un sablendē.
  6. Uz šķīvjiem kārto salātu lapas, pa virsu liek kartupeļu daiviņas un tofu. Salātus apslaka ar jogurta mērci un pārkaisa ar Indijas riekstiem.

Komentāri: