4 lieli kartupeļi
1 ābols
1 sīpols
2 ēdamkarotes svaiga timiāna lapiņu
1 tējkarote ķiploku pulvera
1 tējkarote sāls
eļļa cepšanai
KRĒMAM
150 g vegāniskā krēmsiera
2 tējkarotes mārrutku
1 ēdamkarote citronu sula
šķipsniņa sāls
lociņi
1. Uz smalkās rīves sarīvē nomizotus kartupeļus uz ābolu. Pievieno sasmalcinātu
sīpolu, timiāna lapiņas, ķiploku pulveri, sāli un kārtīgi samaisa.
2. No kartupeļu masas saujā izspiež lieko šķidrumu un veido pankūkas. Cep ar eļļu
sakarsētā pannā, līdz tās ir zeltainas no abām pusēm.
3. Pagatavo krēmu. Bļodā kārtīgi samaisa krēmsieru ar mārrutkiem, citronu sulu un
sāli.
4. Pankūkas pasniedz ar mārrutku krēmu un lociņiem.
Komentāri: