Kartupeļu šķēlītes ar sieru un bekonu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Elementāri pagatavojama uzkoda, kas garšos visiem, jo kartupeļi vienmēr ir laba doma! Šo ēdienu var pasniegt gan kā piedevu, gan kā uzkodu ar Spilva Street Food majonēzi – kreptīga alternatīva čipsiem.

Sastāvdaļas

  • 3 lieli mazgāti kartupeļi ar mizu
  • Extra virgin olīveļļa
  • Kaltēti zaļumi
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 100 g siera
  • 100 g bekona
  • Lociņi
  • Spilva Street Food majonēze pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un izkārto uz pannas ar cepamo papīru. Katru šķēli apsmērē ar eļļu no abām pusēm. Apkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.
  3. Kamēr cepas kartupeļi, sarīvē sieru, sacep bekonu un sagriež to mazos gabaliņos.
  4. Izņem no krāsns kartupeļus, uzber katrai šķēlei sarīvētu sieru, dažus bekona gabaliņus un liek cepties vēl uz 5 minūtēm.
  5. Pasniedz siltus ar Street Food majonēzi un svaigiem lociņiem.

Komentāri: