Kartupeļu fondants

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 6 lieli kartupeļi
  • 400–500 ml gaļas buljona
  • zariņš timiāna
  • zariņš rozmarīna
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 100 g sviesta
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. No palielākiem kartupeļiem izgriež cilindra vai kvadrāta formas kartupeļu gabaliņus, ko apcep pannā no vienas puses uz lēnas uguns.
  2. Pannu atdzesē, tad pievieno sviestu, timiānu, rozmarīnu, ķiploka daiviņu un buljonu.
  3. Liek cepties cepeškrāsnī 220 ºC temperatūrā 20–30 minūtes, līdz kartupeļi ir pilnībā izcepušies no iekšpuses.
  4. Pasniedz pārlietu ar buljona mērci.

Komentāri: