Kartupeļu biezeņa pīrāgs ar malto gaļu un sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 150 g saldā krējuma
  • 150 g piena
  • 1 ēdamkarote krēmsiera
  • 100 g sviesta
  • 200 g Čedaras siera
  • 100 g Parmas siera
  • 1 muskatrieksts
  • zariņš timiāna
  • zariņš rozmarīna
  • 500 g cūkas vai liellopu maltās gaļas
  • 3 nelieli burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 150 ml buljona
  • 1 tējkarote Vusteras mērces
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Novāra kartupeļus un pagatavo biezeni.
  2. Biezenim pievieno saldo krējumu, pienu, sviestu, muskatriekstu, sāli un piparus.
  3. Tad biezenī iejauc smalki sarīvētu Čedaras sieru.
  4. Uz atsevišķām pannām apcep malto gaļu un dārzeņus. Samaisa abus kopā, pievieno buljonu un sautē, kamēr buljons iztvaikojis.
  5. Cepamajā traukā veido sacepuma kārtas. Vispirms liek apcepto gaļas un dārzeņu masu, tad pārklāj ar slāni kartupeļu biezeņa un virsū uzkaisa sarīvētu Parmas sieru.
  6. Cep cepeškrāsnī 20–30 minūtes, kamēr izveidojas zeltaini brūna garoziņa.