Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Kārtainās mīklas pīrāgs ar kartupeļiem un bekonu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g Rimi gatavās kārtainās mīklas
8 ar mizu vārīti kartupeļi
2 sīpoli
300 g bekona
1 ēdamkarote eļļas
zaļumu buntīte
2 olas
sāls, malti melnie pipari
eļļa mīklas pārziešanai
Pagatavošana
Mīklas plāksnes atlaidina.
Kartupeļus novāra ar visu mizu. Atdzisušiem novelk mizu, pārgriež uz pusēm un katru pusi vēl sagriež ~ 1 cm šķēlītēs.
Bekonu sagriež gabaliņos. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu un apcep bekonu kopā ar sīpoliem.
Mīklas plāksni ar mīklas rulli izrullē un ieklāj ietaukotā cepešpannā. Virsmu sadursta ar dakšu un iesmērē ar eļļu.
Uz mīklas rindās kārto kartupeļu šķēles. Starprindas pilda ar sacepto bekonu un sīpoliem.
Atsevišķā traukā sakuļ olas ar ½ glāzi ūdens, pievieno šķipsniņu sāls.
Sakulto olu pārlej pāri pīrāgam. Visu pārkaisa ar sāli un pipariem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties pīrāgu. Cep 15–20 minūtes.
Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem. Klāt labi garšos skābs krējums un svaigi tomāti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: