Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Karstmaizes ar karamelizētiem sīpoliem un Ementāles sieru
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM
4 sarkanie sīpoli
3 ēdamkarotes balzametiķa
1 ēdamkarote medus
pāris zariņi timiāna
sāls pēc garšas
2 ēdamkarote eļļas
1 ēdamkarote sviesta
sula no 1 apelsīna vai 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
200 g kūpinātas vistas filejas
8 šķēles baltmaizes
200 g Ementāles siera
Pagatavošana
Vispirms pagatavo karamelizētos sīpolus. Sīpolus nomizo un sagriež plānās pusripiņās.
Uz sakarsētas pannas, nelielā eļļas dauzumā apcep sīpolus, līdz tiem sāk izdalīties dabīgie cukuri, pievieno timiāna zariņus, sviestu, sāli un atstāj sautēties.
Kad sīpoli sakritušies apjomā, pievieno medu un ļauj tam izkust, karamelizējot sīpolus. Pievieno apelsīnu sulu vai 2 ēdamkarotes ievārījuma, kā arī balzametiķi. Ļauj visam karsēties, līdz masa sabiezē.
Sieru sagriež pabiezās šķēlēs.
Maizes apziež ar sviestu, uz katras liek siera šķēli, tad karamelizētos sīpolus, kūpinātas vistas filejas šķēlītes un vēl vienu siera šķēli. Noslēdz ar otru maizes šķēli. Atkārto ar visām maizes šķēlēm, liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas un siers izkusis.
Komentāri: