Karstmaizes ar karamelizētiem sīpoliem un Ementāles sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM

  • 4 sarkanie sīpoli
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 ēdamkarote medus
  • pāris zariņi timiāna
  • sāls pēc garšas
  • 2 ēdamkarote eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sula no 1 apelsīna vai 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma

 

  • 200 g kūpinātas vistas filejas
  • 8 šķēles baltmaizes
  • 200 g Ementāles siera

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo karamelizētos sīpolus. Sīpolus nomizo un sagriež plānās pusripiņās.
  2. Uz sakarsētas pannas, nelielā eļļas dauzumā apcep sīpolus, līdz tiem sāk izdalīties dabīgie cukuri, pievieno timiāna zariņus, sviestu, sāli un atstāj sautēties.
  3. Kad sīpoli sakritušies apjomā, pievieno medu un ļauj tam izkust, karamelizējot sīpolus. Pievieno apelsīnu sulu vai 2 ēdamkarotes ievārījuma, kā arī balzametiķi. Ļauj visam karsēties, līdz masa sabiezē.
  4. Sieru sagriež pabiezās šķēlēs.
  5. Maizes apziež ar sviestu, uz katras liek siera šķēli, tad karamelizētos sīpolus, kūpinātas vistas filejas šķēlītes un vēl vienu siera šķēli. Noslēdz ar otru maizes šķēli. Atkārto ar visām maizes šķēlēm, liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas un siers izkusis.