Recepte

Karstmaizes ar karamelizētiem sīpoliem un Ementāles sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM

  • 3 sarkanie sīpoli
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 ēdamkarote medus
  • pāris zariņi timiāna
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sula no 1 apelsīna vai 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma

 

  • 4 šķēles cepeša
  • 6 šķēles baltmaizes
  • 200 g Rainbow Ementaler siera

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo karamelizētos sīpolus. Sīpolus nomizo un sagriež plānās pusripiņās.
  2. Uz sausas sakarsētas pannas apcep sīpolus, līdz tiem sāk izdalīties dabīgie cukuri, pievieno timiāna zariņus, mazliet eļļas, sviestu un atstāj sautēties.
  3. Kad sīpoli sakritušies apjomā, pievieno medu un ļauj tam izkust, karamelizējot sīpolus. Pievieno apelsīnu sulu vai 2 ēdamkarotes ievārījuma, kā arī balzametiķi. Ļauj visam karsēties, līdz masa sabiezē.
  4. Sieru sagriež pabiezās šķēlēs.
  5. Maizes apziež ar sviestu, uz katras liek siera šķēli, tad karamelizētos sīpolus, cepeti un vēl vienu siera šķēli. Noslēdz ar otru maizes šķēli. Atkārto ar visām maizes šķēlēm, liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas un siers izkusis.

Komentāri:

Jūsu komentārs: