Karstmaizes ar baziliku, tomātiem un Tilzītes sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 bagete vai čabata
  • 1 burciņa bazilika pesto (ap 100 ml)
  • 200 g “Cesvaines piens” Tilzītes siera
  • 100 g dažādu krāsu ķiršu tomātiņu
  • 3–4 ēdamkarotes krējuma
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1 ola
  • svaigs baziliks

Pagatavošana

  1. Maizi gareniski pārgriež uz pusēm.
  2. Sieru sarīvē un sajauc ar krējumu, sinepēm un olu.
  3. Maizīti bagātīgi iesmērē ar pesto, pa virsu liek siera masu.
  4. Izdekorē ar ķiršu tomātiņiem, kas pārgriezti uz pusēm.
  5. Cep cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā 15–20 minūtes, kamēr siers burbuļo un ir zeltaini brūns.
  6. Pasniedzot maizi sagriež mazākos gabaliņos un pārkaisa ar svaigu baziliku.