Karstā vistas un siera maizīte

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

3 burgeru maizītes (var variēt pēc gaumes)

2 vistas filejas

3 šķēles provolones siera

3 šķēles Čedaras siera

¼ galviņas ledus salātu

1 ēdamkarote majonēzes

sula no ¼ citrona

sāls

eļļa

1 tējkarote sviesta

1 ēdamkarote medus

 

VISTAS GARŠVIELAI

¼ tējkarotes sāls

¼ tējkarotes maltu melno piparu

½ tējkarotes saldās paprikas pulvera

¼ tējkarotes Kajennas piparu

¼ tējkarotes kurkumas

¼ tējkarotes sīpolu pulvera

¼ tējkarotes ķiploku pulvera

¼ tējkarotes malta kumina (optimāli)

Pagatavošana

  1. Sviestā apgrauzdē maizītes.
  2. Smalkās šķēlēs sagriež ledus salātus. Sagrieztajiem salātiem pievieno majonēzi, citronu sulu un šķipsniņu sāls. Samaisa.
  3. Vistas fileju sagriež strēmelītēs un sajauc ar garšvielu maisījumu.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties vistas strēmelītes.
  5. Kad vistas strēmelītes ir gatavas, pievieno medu un karamelizē, līdz tās ir zeltaini brūnas.
  6. Pāri vistas strēmelītēm pārliek sieru, pannas brīvajā daļā ielej 1 tējkarote ūdens un uzliek pannai vāku. Kad siers izkusis, vista ir gatava.
  7. Kārto maizītes. Uz apakšējās kārtas liek apmēram 1–2 ēdamkarotes sagatavoto salātu. Virs salātiem liek ⅓ sagatavotās vistas un pārliek otro maizītes kārtu.