Karijs ar balto zivi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 sarkanais čili pipars
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 cm ingvera saknes (bez mizas)
  • 1 buntīte koriandra
  • olīveļļa
  • 1 ēdamkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 400 g plūmju tomātu
  • 500 g heka filejas
  • 320 g pilngraudu rīsu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • svaigs laims
  • grauzdēti Indijas rieksti
  • brūnais cukurs
  • sniega zirnīši (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Blenderī samaļ sīpolu (sagrieztu 4 daļās), čili piparu, ķiploka daiviņas, ingvera sakni (sagrieztu mazākos gabaliņos) un koriandra buntītes kātus, līdz masa ir viendabīga.
  2. Dziļā pannā lej olīveļļu, ieber sinepju sēklas un karsē, līdz tās sāk viegli sprakšķēt. Tad pievieno sablendēto masu un cep 2 minūtes. Pievieno kurkumu, koriandru un kumīnu, visu samaisa. Pēc 2 minūtēm pievieno uz pusēm sagrieztus plūmju tomātus, laima sulu un 1 ēdamkaroti brūnā cukura.
  3. Visu karsē, līdz tomāti izšķīduši. Tad pievieno heka fileju, kas sagriezta mazākos gabaliņos, un sautē aptuveni 7–10 minūtes, līdz zivs gatava.
  4. Uzvāra pilngraudu rīsus un servē ar kariju, pāri berot svaigas koriandra lapiņas, laima šķēlītes un Indijas riekstus. Pēc izvēles pasniedz ar sniega zirnīšiem vai citiem zaļumiem.