Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Karijs ar balto zivi
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 sīpols
1 sarkanais čili pipars
2 daiviņas ķiploku
2 cm ingvera saknes (bez mizas)
1 buntīte koriandra
olīveļļa
1 ēdamkarote sinepju sēklu
1 tējkarote kurkumas
1 tējkarote malta koriandra
1 tējkarote malta kumīna
400 g plūmju tomātu
500 g heka filejas
320 g pilngraudu rīsu
sāls
svaigi malti melnie pipari
svaigs laims
grauzdēti Indijas rieksti
brūnais cukurs
sniega zirnīši (pēc izvēles)
Pagatavošana
Blenderī samaļ sīpolu (sagrieztu 4 daļās), čili piparu, ķiploka daiviņas, ingvera sakni (sagrieztu mazākos gabaliņos) un koriandra buntītes kātus, līdz masa ir viendabīga.
Dziļā pannā lej olīveļļu, ieber sinepju sēklas un karsē, līdz tās sāk viegli sprakšķēt. Tad pievieno sablendēto masu un cep 2 minūtes. Pievieno kurkumu, koriandru un kumīnu, visu samaisa. Pēc 2 minūtēm pievieno uz pusēm sagrieztus plūmju tomātus, laima sulu un 1 ēdamkaroti brūnā cukura.
Visu karsē, līdz tomāti izšķīduši. Tad pievieno heka fileju, kas sagriezta mazākos gabaliņos, un sautē aptuveni 7–10 minūtes, līdz zivs gatava.
Uzvāra pilngraudu rīsus un servē ar kariju, pāri berot svaigas koriandra lapiņas, laima šķēlītes un Indijas riekstus. Pēc izvēles pasniedz ar sniega zirnīšiem vai citiem zaļumiem.
Komentāri: