Karija mērce ar spageti

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Saldeni svaigs ēdiens, kaut kas no Indijas, kaut kas no Vidusjūras. Izcila savienība veselīgā maltītē.  Būtisks te ir karijs un mango. Ar pārējo var variēt. Arī gaļa nav obligāta, ja ēdienu vēlaties baudīt veģetāru.

Sastāvdaļas

  • 300 g pilngraudu spageti
  • 500 g vistas filejas
  • 1 paprika
  • 1 cukīni
  • 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
  • 2 sakapātas ķiploku daiviņas
  • 1 sakapāts čili pipars
  • 1 mango
  • 1–2 tējkarotes sarkanās karija pastas
  • 1–2 tējkarotes karija pulvera
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 sauja svaiga bazilika
  • pētersīļa zariņš pasniegšanai
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Spageti izvāra al dente pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Vistas fileju sagriež prāvos gabalos un apcep. Noņem no pannas.
  3. Papriku un cukini sagriež un apcep kopā ar čili, ķiploku un ingveru. Cepšanas beigās pievieno baziliku un mango gabaliņus.
  4. Kokosriekstu pienu sajauc kopā ar garšvielām un pievieno dārzeņiem pannā. Turpat pievieno atpakaļ arī gaļas gabaliņus. Visu uzvāra un pēc garšas pievieno sāli. Pasautē.
  5. Visbeidzot spageti pievieno pannas saturam un sacilā kopā. Pasniedz, apberot ar pētersīļa lapiņām.