Kardamona aprikožu un krēmsiera babka

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 240 g miltu
  • 40 g cukura
  • 1 tējkarote Dr. Oetker sausā rauga
  • 1 ola
  • šķipsna sāls
  • 80 g silta piena
  • 30 g sviesta

 

APRIKOŽU PILDĪJUMAM

  • 200 g žāvētu aprikožu
  • 100 ml svaigas apelsīna sulas
  • sula no ½ citrona
  • 1,5 tējkarotes malta kardamona
  • 50 g cukura

 

KRĒMSIERA PILDĪJUMAM

  • 200 g Philadelphia krēmsiera
  • 30 g cukura
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Lielā bļodā liek mīklas sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, cukuru un sauso raugu, samaisa, tad pievieno siltu pienu, olu istabas temperatūrā un mīkstu sviestu. Visu maisa, tad ar rokām mīca uz galda virsmas apmēram 5–7 minūtes, līdz mīkla ir vijīga un viendabīga. Izveido mīklas bumbu, liek to viegli ieeļļotā bļodā, pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1 stundu.
  2. Tikmēr pagatavo pildījumus. Aprikožu pildījumam katliņā liek visas sastāvdaļas: žāvētās aprikozes, apelsīnu sulu, citronu sulu, maltu kardamonu, cukuru. Visu vāra uz vidējas liesmas apmēram 15 minūtes, līdz šķidrums novārās un aprikozes kļuvušas mīkstas. Visu sablendē ievārījumam līdzīgā konsistencē. Liek dzesēties ledusskapī.
  3. Pagatavo krēmsiera pildījumu. Bļodā liek krēmsieru, cukuru, olas dzeltenumu un vanilīna cukuru. Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, izrullē to taisnstūra formā. Pirmo vienmērīgā kārtā uzsmērē aprikožu pildījumu, pa virsu smērē krēmsiera pildījumu. Tad mīklu sarullē garā desā. Pēc tam ar asu nazi šo mīklas desu gareniskā vēzienā pārgriež uz pusēm un veido pīni ar pildījuma daļu uz augšu. Mīklas pīni liek garenā, ar cepamo papīru izklātā kēksa formā, pārklāj ar dvielītiun ļauj mīklai vēlreiz uzrūgt 1–2 stundas.
  5. Pirms cepšanas pārsmērē ar sakultu olu. Cep 180 °C temperatūrā 40–50 minūtes.