Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Karamelizētu burkānu un sarkano apelsīnu salāti
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
450 g burkānu
4 sarkanie apelsīni
1 tējkarote malta kumīna
1 tējkarote malta kardamona
½ tējkarotes malta muskatrieksta
¼ tējkarotes Kajennas piparu
1 ēdamkarote brūnā cukura
1,5 ēdamkarotes olīveļļas
60 g rukolas vai spinātu lapu
Mērcei
sula no 1 citrona
1 ēdamkarote olīveļļas
½ tējkarotes maltu melno piparu
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Krāsni sakarsē līdz 205 °C temperatūrai. Nomizo burkānus, gareniski sagriež tos 4 daļās, tad 2–3 cm garos gabaliņos.
Mazā bļodiņā sajauc Kajennas piparus, kardamonu, kumīnu, muskatriekstu un brūno cukuru. Burkānus liek lielākā bļodā, pa virsu lej olīveļļu un garšvielu maisījumu, visu kārtīgi samaisa, lai burkāniem klāt saliptu garšvielas.
Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, virs tā izkārto garšvielu burkānus. Liek sakarsētā krāsnī cepties ~ 30 minūtes, līdz tie mīksti un viegli brūni, ik pa laikam apmaisot.
Sarkanos apelsīnus nomizo un sagriež 2 cm lielos gabaliņos. Noskalo rukolu.
Mazā bļodiņā sajauc citronu sulu, olīveļļu, sāli un melnos piparus. Burkānus, apelsīnus un rukolu liek bļodā, pāri lej salātu mērci, visu viegli samaisa.
Komentāri: