Karamelizētu burkānu un sarkano apelsīnu salāti

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 450 g burkānu
  • 4 sarkanie apelsīni
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • ½ tējkarotes malta muskatrieksta
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 60 g rukolas vai spinātu lapu

Mērcei

  • sula no 1 citrona
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 205 °C temperatūrai. Nomizo burkānus, gareniski sagriež tos 4 daļās, tad 2–3 cm garos gabaliņos.
  2. Mazā bļodiņā sajauc Kajennas piparus, kardamonu, kumīnu, muskatriekstu un brūno cukuru. Burkānus liek lielākā bļodā, pa virsu lej olīveļļu un garšvielu maisījumu, visu kārtīgi samaisa, lai burkāniem klāt saliptu garšvielas.
  3. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, virs tā izkārto garšvielu burkānus. Liek sakarsētā krāsnī cepties ~ 30 minūtes, līdz tie mīksti un viegli brūni, ik pa laikam apmaisot.
  4. Sarkanos apelsīnus nomizo un sagriež 2 cm lielos gabaliņos. Noskalo rukolu.
  5. Mazā bļodiņā sajauc citronu sulu, olīveļļu, sāli un melnos piparus. Burkānus, apelsīnus un rukolu liek bļodā, pāri lej salātu mērci, visu viegli samaisa.