Karamelizētu apelsīnu un vīģu salāti ar vegānisko fetas sieru un kurkumas–citrusu mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

 

3 apelsīni

1 greipfrūts

5 ēdamkarotes brūnā cukura

150 g rukolas

1 mazs sarkanais sīpols

4 svaigas vīģes

sēkliņas no ½ granātābola

100 g vegāniskā fetas siera

 

MĒRCEI

1 apelsīns

½ citrona

1 ēdamkarote agaves sīrupa

1 ēdamkarote Natuval bio kurkumas sulas

šķipsniņa sāls

šķipsniņa piparu

4 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Izspiež sulu no apelsīna un citrona, tai pievieno agaves sīrupu, kurkumas sulu, garšvielas un maisot pielej olīveļļu, līdz mērce viegli ietumējas.
  2. Apelsīnus un greipfrūtus mizo un izgriež filejas (nogriež visas miziņas). Tās pārber ar brūno cukuru un apdedzina ar gāzes degli, līdz cukurs karamelizējies. Karamelizēšanu var veikt arī uz sakarsētas pannas.
  3. Bļodā kārto rukolas lapas, sagrieztu sarkano sīpolu, vīģes, granātābola sēkliņas, sagrieztu sieru un karamelizētos apelsīnus un greipfrūtus. Salātus pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci.