Karamelizēti burkāni ar kumelītēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Burkāni un kumelītes aromātu ziņā ir brīnišķīga kombinācija.

Sastāvdaļas

  • 800 g burkānu
  • 1 buntīte svaigu kumelīšu vai kumelīšu tēja
  • skyr jogurts
  • pāris ēdamkarotes medus vai brūnā cukura
  • 1 citrons
  • sāls
  • eļļa vai sviests cepšanai
  • pistāciju rieksti dekoram

Pagatavošana

  1. Burkānus sagriež gareniski uz pusēm vai 4 daļās atkarībā no izmēra – mazus burkāniņus pietiks tikai uz pusēm.
  2. Burkānus liek cepties sviestā vai eļļā uz karstas liesmas, lai tie ātri apbrūnē.
  3. Izvāra lielu krūzi (350 ml) stipras kumelīšu tējas, saglabājot dažus kumelīšu ziedus dekoram. Lej pāri burkāniem un ļauj tvaicēties.
  4. Tikmēr jogurtā ierīvē citronu miziņu un iespiež sulu no aptuveni puscitrona, pievieno sāli.
  5. Kad ūdens no burkāniem iztvaicējies, pēdējā brīdī pievieno medu vai brūno cukuru un karamelizē 1–2 minūtes, līdz burkāni zeltaini.
  6. Burkānus pasniedz ar jogurta mērcīti un pārbērtus ar pistāciju riekstiem un kumelīšu ziediņiem.