“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Karamelizēti burkāni ar kumelītēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Burkāni un kumelītes aromātu ziņā ir brīnišķīga kombinācija.
Sastāvdaļas
800 g burkānu
1 buntīte svaigu kumelīšu vai kumelīšu tēja
skyr jogurts
pāris ēdamkarotes medus vai brūnā cukura
1 citrons
sāls
eļļa vai sviests cepšanai
pistāciju rieksti dekoram
Pagatavošana
Burkānus sagriež gareniski uz pusēm vai 4 daļās atkarībā no izmēra – mazus burkāniņus pietiks tikai uz pusēm.
Burkānus liek cepties sviestā vai eļļā uz karstas liesmas, lai tie ātri apbrūnē.
Izvāra lielu krūzi (350 ml) stipras kumelīšu tējas, saglabājot dažus kumelīšu ziedus dekoram. Lej pāri burkāniem un ļauj tvaicēties.
Tikmēr jogurtā ierīvē citronu miziņu un iespiež sulu no aptuveni puscitrona, pievieno sāli.
Kad ūdens no burkāniem iztvaicējies, pēdējā brīdī pievieno medu vai brūno cukuru un karamelizē 1–2 minūtes, līdz burkāni zeltaini.
Burkānus pasniedz ar jogurta mērcīti un pārbērtus ar pistāciju riekstiem un kumelīšu ziediņiem.
Komentāri: