Karamelizēta arktiskās pālijas fileja ar sviesta un medus mērci
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
divi 100–150 g gabaliņi laša filejas
30 g sviesta
30 g medus
1 ēdamkarote svaigi spiestas laima sulas
2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
sāls, olīveļļa
brūnie rīsi
saldētas edamame pupiņas pākstīs
1 maza bundžiņa konservētu kukurūzu
laima miziņas pasniegšanai
sāls un pipari pēc garšas
papildu asumam ½ čili pipara
vēlama panna, ko var likt arī cepeškrāsnī
Pagatavošana
Pagatavo zivi. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai grila režīmā. Uz plīts vidēji lielas uguns uzkarsē pannu un sajauc tajā olīveļļu ar sviestu. Kad sviesta putas sāk nosēsties un sviests kļūst brūngans, pievieno medu, laima sulu un sakapātus ķiplokus.
Kolīdz ķiploki kļūst viegli brūngani, nolej pusi izkausētās sviesta un medus mērces.
Pēc tam liek pannu uz uguns un uzreiz apcep laša filejas gabaliņus 2–3 minūtes no katras puses. Pēc tam liek to cepeškrāsnī un ļauj apgrauzdēties vēl 3–5 minūtes. Ja pannu nevar likt krāsnī, pārliek lasi uz jau sakarsētas cepešpannas ar cepamo papīru un pārlej visu karamelizēto mērci.
Pagatavo piedevas. Liek vārīties rīsus ar divreiz vairāk ūdens un lielu šķipsnu sāls. Kolīdz ūdens būs absorbēts, rīsi ir gatavi. Rīsus vāra uz vidējas liesmas, neļaujot tiem pārvārīties.
Citā katliņā uzvāra sālsūdeni (uz 1,5 l ūdens 1 tējkarote sāls) un ieber tajā saldētas edamame pupiņas ar pākstīm. Kolīdz pākstis ir uzpeldējušas, nokāš tās. Pēc atdzišanas pupiņas izloba.
Kad rīsi ir gatavi, sajauc tos ar pupiņām un kukurūzu. Pikantumam var pievienot smalki sakapātu čili piparu.
Pasniedzot rīsus un zivi, aplej tos ar karamelizēto mērci un uzrīvē laima miziņu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: