Ceptas sviesta pupiņas ar cepto ķiploku mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

400 g sviesta pupiņu

 

PANĒJUMAM

80 g rīvēta cietā siera

100 g sāļo krekeru

10 g kūpinātas paprikas

10 g ķiploku pulvera

3 olas 

 

MĒRCEI

3 ķiploku galviņas

20 ml olīveļļas

200 g majonēzes

10 ml citronu sulas

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sviesta pupiņas nomazgā un nogriež tām galus. 
  2. Visu nepieciešamo panējumam liek virtuves blenderī un sablendē līdz viendabīgai masai. 
  3. Traukā iesit olas un sakuļ. 
  4. Katru sviesta pupiņu apviļā vispirms olās un tad panējuma masā. Liek uz cepamās pannas un cep 220 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
  5. Mērcei paredzētās ķiploku galviņas pārgriež uz pusi, apslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli, ietin folijā un liek cepties 200 °C temperatūrā 30–40 minūtes, kamēr ķiploki kļuvuši mīksti un sāk jukt ārā. 
  6. Izceptos ķiplokus liek blenderī, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas un sablendē līdz viendabīgai masai. 
  7. Pasniedz sviesta pupiņas ar mērci.