Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Karameles
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
90 g sviesta
120 g saldā krējuma
3 ēdamkarotes ūdens
50 g Dansukker tumšā cukura sīrupa
200 g Dansukker cukura
jūras sāls
Pagatavošana
Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu un atdzesē.
Citā katliņā lej cukura sīrupu, ūdeni un cukuru. Uz vidēji lielas uguns vāra tos, līdz cukurs sāk burbuļot. Turpina vārīt 7–10 minūtes, līdz cukurs iegūst zeltainu nokrāsu.
Nepārtraukti maisot, lēnā strūkliņā pievieno izkausēto sviestu.
Kad pievienots viss sviests, karameli turpina sildīt vēl 5 minūtes. Nepieciešamā temperatūra ir 116–118 °C.
Kvadrātveida cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Karsto masu lej formā, pārber ar sāls graudiņiem un atdzesē vismaz 3 stundas. Pēc atdzesēšanas karameles sagriež kvadrātiņos un ietin cepamajā papīrā vai liek konfekšu kārbā.
Komentāri: