Karameles

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 90 g sviesta
  • 120 g saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 50 g Dansukker tumšā cukura sīrupa
  • 200 g Dansukker cukura
  • jūras sāls

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu un atdzesē.
  2. Citā katliņā lej cukura sīrupu, ūdeni un cukuru. Uz vidēji lielas uguns vāra tos, līdz cukurs sāk burbuļot. Turpina vārīt 7–10 minūtes, līdz cukurs iegūst zeltainu nokrāsu.
  3. Nepārtraukti maisot, lēnā strūkliņā pievieno izkausēto sviestu.
  4. Kad pievienots viss sviests, karameli turpina sildīt vēl 5 minūtes. Nepieciešamā temperatūra ir 116–118 °C.
  5. Kvadrātveida cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Karsto masu lej formā, pārber ar sāls graudiņiem un atdzesē vismaz 3 stundas. Pēc atdzesēšanas karameles sagriež kvadrātiņos un ietin cepamajā papīrā vai liek konfekšu kārbā.