Kāpostu kotletes ar sēņu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g kāpostu
  • 2 burkāni
  • 100 g kabaču
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • buntīte pētersīļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes mannas
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes

MĒRCEI

  • 250 g sēņu
  • 400 ml mandeļu piena
  • 2–3 ēdamkarotes kukurūzas cietes

Pagatavošana

  1. Kāpostus sasmalcina virtuves kombainā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pāris minūtēm.
  2. Burkānus un kabaci sarīvē uz smalkās rīves un apcep nelielā eļļas daudzumā, pievienojot sasmalcinātu ķiploku un kumīnu.
  3. Kāpostiem notecina lieko ūdeni un sajauc ar apceptajiem dārzeņiem, pievieno olas, mannu un izveido viendabīgu masu. Visu mīca un veido plaukstas lieluma kotletītes.
  4. Apviļā rīvmaizē, un cep sakarsētā eļļā zeltainas no abām pusēm.
  5. Pagatavo mērci. Nelielā daudzumā eļļas apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes. Apsāla tās. Uz pannas pievieno kukurūzas cieti un sajauc ar sēnēm, pievieno mandeļu pienu, maisa, līdz mērce sabiezē.
  6. Karstas kotletes pasniedz kopā ar mērci. Ja vēlas, var papildināt ar kartupeļu biezputru.