Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Kāpostu kotletes ar sēņu mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
400 g kāpostu
2 burkāni
100 g kabaču
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
buntīte pētersīļu
1 daiviņa ķiploka
½ tējkarotes malta kumīna
2 olas
4 ēdamkarotes mannas
2 ēdamkarotes rīvmaizes
MĒRCEI
250 g sēņu
400 ml mandeļu piena
2–3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Pagatavošana
Kāpostus sasmalcina virtuves kombainā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pāris minūtēm.
Burkānus un kabaci sarīvē uz smalkās rīves un apcep nelielā eļļas daudzumā, pievienojot sasmalcinātu ķiploku un kumīnu.
Kāpostiem notecina lieko ūdeni un sajauc ar apceptajiem dārzeņiem, pievieno olas, mannu un izveido viendabīgu masu. Visu mīca un veido plaukstas lieluma kotletītes.
Apviļā rīvmaizē, un cep sakarsētā eļļā zeltainas no abām pusēm.
Pagatavo mērci. Nelielā daudzumā eļļas apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes. Apsāla tās. Uz pannas pievieno kukurūzas cieti un sajauc ar sēnēm, pievieno mandeļu pienu, maisa, līdz mērce sabiezē.
Karstas kotletes pasniedz kopā ar mērci. Ja vēlas, var papildināt ar kartupeļu biezputru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: