Kapātas vistas filejas burgerīši

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 1 čili
  • neliela buntīte pētersīļu
  • sāls pēc garšas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote auzu miltu (vai citu miltu)
  • ⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sakapā ļoti mazos ~ 0,5 cm kubiņos.
  2. Sakapāto masu liek bļodā, pievieno ļoti, ļoti smalki sakapātu čili un pētersīļus, sāli un cukuru. Masā iemaisa auzu miltus un viendabīgi samīca. Sakapāto vistas masu liek ledusskapī 30 minūtes nostāvēties, lai tā sastingst.
  3. No sakapātās vistas veido kotletes, liek līdz 185 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.
  4. Šādi pagatavotas kotletes var ēst kopā ar maizīti, spinātiem, majonēzi un sieru – kā burgeri vai vienkārši kā kotletes pie kāda pamatēdiena.

Komentāri: